Polisten Terör Örgütlerine Karşı Gençleri Bilgilendirme Çalışması

Polisten Terör Örgütlerine Karşı Gençleri Bilgilendirme Çalışması

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, il genelinde üniversiteye kayıt yaptıran gençlere yönelik çalışma yapıyor. Polis, kurduğu stantlarda, terör örgütlerinin ve illegal yapılanmaların gençleri kandırmaya yönelik hain tuzakları, uyuşturucu maddeler...

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, il genelinde üniversiteye kayıt yaptıran gençlere yönelik çalışma yapıyor. Polis, kurduğu stantlarda, terör örgütlerinin ve illegal yapılanmaların gençleri kandırmaya yönelik hain tuzakları, uyuşturucu maddeler başta olmak üzere madde bağımlılığının zararları ve korunma yöntemleri ile vatandaşların maruz kalabileceği kontör ve bankamatik dolandırıcılığına karşı 5 bin adet bilgilendirici broşür dağıttı.

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından planlanan 'İlk Adımda Dost Eli' stant projesi kapsamında, üniversiteye yeni kayıt yaptıracak olan gençlerin yasadışı faaliyetler hakkında bilgilendirilerek zararlı oluşumların eleman kazanma faaliyetlerinin ve propaganda çalışmalarının engellenmesi amaçlandı.

    Emniyet Müdürlüğü, yapılan çalışma ile ilgili açıklamasında, şu bilgileri verdi: "Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, asayiş birimleri ile koordine halinde genel bilgilendirme çalışması kapsamında, üniversite kayıt yoğunluğunun ilimizde en fazla yaşandığı Erciyes Üniversitesi Kampüsü içerisinde bilgilendirme ve önleme faaliyetleri doğrultusunda açılan stantta, kayıt için ilimize gelen öğrencilere ve ailelerine bilgilendirme yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü birimlerince hazırlanan, içeriğinde 'terör örgütlerinin ve illegal yapılanmaların gençleri kandırmaya yönelik hain tuzakları, uyuşturucu maddeler başta olmak üzere madde bağımlılığının zararları ve korunma yöntemleri ile vatandaşlarımızın maruz kalabileceği kontör ve bankamatik dolandırıcılığı' gibi asayiş konuları hakkında toplam 5 bin adet bilgilendirici broşür dağıtıldı. Bunun yanı sıra öğrenciler ve aileleri ile samimi diyaloglar kurularak gençlerimizin güvenli bir ortamda başarılı bir öğrenim hayatı geçirmeleri için gerekli bilgilendirmeler yapıldı."

    Açıklamada, ailelerinde yapılan bilgilendirmeden memnun olduklarını dile Emniyet Müdürlüğü, farklı illerden gelen ve çocukları ile ilgili tedirginlik hisseden ailelerin, yapılan çalışma ile rahatladıkları yönünde ifadeleri olduğu belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.