Polis Teşkilatında Göçmen Kökenlilerin Sayısı Arttı Ama Yeterli Değil

Polis Teşkilatında Göçmen Kökenlilerin Sayısı Arttı Ama Yeterli Değil

Alman Polis Teşkilatı ve iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Teşkilatı’nda çalışan göçmen kökenli sayısında artış olsa da bunun yeterli olmadığı belirlendi. Birçok eyalette Anayasa Koruma Teşkilatı’nın göçmen kökenli istihdam...

Alman Polis Teşkilatı ve iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Teşkilatı’nda çalışan göçmen kökenli sayısında artış olsa da bunun yeterli olmadığı belirlendi.

Birçok eyalette Anayasa Koruma Teşkilatı’nın göçmen kökenli istihdam etmek için özel bir çalışmasının olmaması, polis teşkilatına olan başvuruların ise artışı dikkat çekiyor. Aşırı sağ terör hücresi NSU’nun ortaya çıkmasıyla birlikte Almanya’da polis ve istihbarat teşkilatında göçmen kökenli çalışan sayısının azlığı dikkati çekmiş, Federal Parlamento NSU Araştırma Komisyonu, başta iç istihbarat teşkilatları olmak üzere emniyet teşkilatında da çok kültürlülüğün artması için reform tavsiye etmişti.

Mediendienst Integration kuruluşunun elde ettiği bilgiye göre doğu eyaletleri, polis teşkilatlarında göçmen kökenli çalışan sayısının azlığı ve istihbarat teşkilatlarında çalışanın olmaması ile dikkati çekerken, bazı eyaletlerde özellikle polis teşkilatında çalışmak için başvuranların sayısının artışı göze çarpıyor. Berlin, Hamburg, Hessen, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde emniyet teşkilatına başvurularda artış olduğu belirtildi. Berlin’de polislik mesleği için yapılan başvuruların yüzde 32’sinin, Aşağı Saksonya’da da yüzde 17‘sinin göçmen kökenlilerden geldiği kaydedildi.

Anayasa Koruma Teşkilatlarında ise göçmen çalışanlar hakkında bilgi verilmezken sadece Hamburg’da yüzde 2,7’si, Hessen’de yüzde 5,2’si ve Aşağı Saksonya’da yüzde 4,1’nin göçmen kökeni olduğu ifade edildi.

DOĞU EYALETLERİNİN GÖÇMENLERE YÖNELİK ÖZEL ÇALIŞMASI YOK

Almanya’da 16 eyaletten 12’sinde göçmenleri kazanmaya yönelik özel çalışmalar yapılırken, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saksonya ve Thüringen eyaletlerinde polis alımlarında göçmen kökenliler istihdam etmek için özel bir projenin olmadığı belirtildi.Brandenburg’da 60, Aşağı Saksonya’da 570, Meclenburg-Vorpommern’de 19, Rheinland-Pfalz’da 230 polisin göçmen kökenli olduğu bilgisi verilirken diğer eyaletlerde ne kadar göçmen polis olduğu bilgisine ulaşılamadı. Mediendienst Integration’un verilerine göre Anayasa Koruma Teşkilatlarında göçmen kökenli çalışan kazanmak için özel tanıtım çalışmaları yapılmıyor.

Fakat teşkilatlar göçmenlerden yapılacak başvuruları memnuniyetle karşılayacaklarını ifade ediyor. Öte yandan Anayasayı Koruma Teşkilatları çalışmaları hakkında birçok dilde tanıtım yaptıklarını beyan ettiler. Hamburg, Hessen, KRV, Rheinland-Pfalz ve Schleswig-Holstein’da farklı dillerde tanıtım yapılırken, Berlin, Bremen ve Saarland’da göçmen dernekleriyle sıkı işbirliği yaptıkları kaydedildi. Baden- Württemberg, Bavyera ve Saksonya eyaletleri Anayasa Koruma Teşkilatları internet sayfalarında çalışmaları hakkında bilgileri paylaşıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.