Polis, Sgk’dan Sadece İmaj Almış

Polis, Sgk’dan Sadece İmaj Almış

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin dün sabahın erken saatlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürlüğü’ne yaptığı baskın sonucu, kurumdan sadece telefon santralinin imajının...

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin dün sabahın erken saatlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürlüğü’ne yaptığı baskın sonucu, kurumdan sadece telefon santralinin imajının alındığı öğrenildi. Yapılan bu işlemin de kurum idarecileri ve polisler arasında tutanakla kayıt altına alındığı belirtildi.

İddiaya göre, daha önce de birçok kez kurum değiştirdiği öğrenilen ve halen kurum çatısı altında teknisyen olarak bir ilçede görev yapan memurun, başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık olmak üzere Teftiş Kurulu’na ve çok sayıda kuruma gönderdiği ihbar mektubu üzerine, polis dün sabah saatlerinde Bursa SGK’ya baskın düzenledi. Personelden önce gelerek bilgi işlem odasında inceleme yapan polis ekipleri, sadece telefon santralinin imajını alarak binadan ayrıldı. Kurum idarecileri ile polisler arasında imzalanan tutanakla da bu işlemin kayıt altına alındığı ileri sürüldü. Polis ekiplerinin kurumdan herhangi bir santral veya bilgisayar götürmediği öğrenildi.

İHBARCI TEKNİSYEN BİRÇOK KURUM DEĞİŞTİRMİŞ

İhbar mektubunu yazan kişinin, daha önce de defalarca asılsız ihbarda bulunduğu iddia edildi. Memuriyet hayatına başka bir kurumda başladıktan sonra ilerleyen yıllarda bir çok şehirde çeşitli kamu kurumlarında görev yapan ihbarcının, daha önce de çalıştığı kurumlarda mesai arkadaşlarıyla sık sık problem yaşadığı ve bu yüzden birim değiştirdiği öğrenildi. Yaklaşık üç yıl önce de SGK'nin bir ilçedeki biriminde görevlendirilen teknisyenin, daha önce yaptığı ihbarların tamamının asılsız çıktığı da edinilen bilgiler arasında. Dünkü polis baskınının da sebebinin teknisyenin Cumhurbaşkanlığı, Baybakanlık ve savcılık makamlarına gönderdiği ihbar mektubunda, kurumdaki onlarca kişi hakkında isnatsız suçlamalarda bulunduğu iddia edildi.

SGK İL MÜDÜRÜ NE DEMİŞTİ?

Kamuoyuna 'Böcek operasyonu' olarak yansıyan olayla ilgili dün gazetecilere açıklamalarda bulunan SGK Bursa İl Müdürü Eran Karaca, polis ekiplerinin sadece santralin imaj kayıtlarını aldığını, hiçbir personelin ifadesine başvurulmadığını söylemişti. Karaca, şu açıklamada bulunmuştu: "Müdürlüğümüzde herhangi bir arama yapılmadı. Kimse gözaltına alınmadı. Bilgisayarlara el konulma yok. Sadece Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, santralin hard diskini aldı. Sadece santralin bağlı olduğu bilgisayarların imajı alındı. 'Böcek' diye bir şey yok, santrallerin zaten kaydetme özeliği var. Polis arkadaşlar sadece bağlı olan bilgisayarın imajını aldı. Sadece bir isim üzerinde duruluyor ama santralde 4 kişi var. Şikayeti yapan, kurumda çalışan bir teknisyen. Sadece adı geçen kişiyi değil, santralde çalışan tüm çalışanları şikayet etmiş. Şikayet konusu iddialarla ilgili 4 kez müfettiş incelemesi yapıldı, bir kez de savcılığa başvuruldu. Olayla ilgili yapılan incelemelerde bugüne kadar bir şey çıkmadı."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.