Polis Eşlerinden Operasyon Tepkisi: Rezalar Tatilden Döndü

Polis Eşlerinden Operasyon Tepkisi: Rezalar Tatilden Döndü

Bakan çocukları ile Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında yer aldığı yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan emniyet mensuplarının aileleri, emniyet önünde beklemeye başladı....

Bakan çocukları ile Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında yer aldığı yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan emniyet mensuplarının aileleri, emniyet önünde beklemeye başladı. Polis eşleri, ‘Rezalar tatilden döndü’ ve ‘Hırsızdan hayırsever olmaz’ yazılı pankart açtı.

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde beklemeye başlayan polis aileleri, operasyona tepki gösterdi. ‘Rezalar tatilden döndü’, ‘Yeni Türkiye’de hırsızlar sultan’, ‘Hırsızdan hayırsever olmaz’, ‘Hırsızlık babadan oğula geçermiş’ pankartları açan ailelerin Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyişi sürüyor.

Polislere yönelik yapılan operasyonu eleştiren Erkan Ünal’ın eşi Nesibe Ünal, bugün yapılan operasyona ironik yaklaştığını söyledi. Bugüne 'anti 17 Aralık operasyonu' adını verdiğini dile getiren Ünal, “17 Aralık günü kutu kutu paralar, kasa kasa paralar, sıfırlanmaya çalışılan dolarlar vardı. 'Anti 17 Aralık' diyorum ya, bugün evlerden bir şey çıkmadı. Orada insanlar paniklemişti. Ülkeyi kasıp kavurdular. Bakanlıklar değiştirildi. Bugün bu polislerin aileleri buraya geldi. Yani neresinden baksanız tersinden yürüyen bir operasyondur. Rüşvetçilere karşı dürüstler, yolsuzluklara karşı da görevini yapan insanlar var.” diye konuştu.

'EŞİMİN BAŞI DİK, ALNI AÇIK'

Eşinin bugün havalimanında gözaltına alındığını belirten Emniyet Müdür Yardımcısı Yasin Topçu’nun işe Sevil Topçu, “Eşimin yeni görev yeri için Karaman’a gitmesi gerekiyordu. Polis arkadaşlar geldiğinde evde yalnızdım. Telefonla irtibata geçip, havalimanında gözaltına aldılar. Eşimin suçsuz olduğuna inanıyorum. Başı dik, alnı açık.” ifadelerini kullandı.

'AÇIĞA ALINMAK, İHRAÇ EDİLMEK NEDİR? BİLİYOR MUSUNUZ?'

Başkomiser Mustafa Demirhan’ın eşi Esma Demirhan ise, 17 Aralık’tan sonra ciddi zulme uğradıklarını kaydetti. Eşinin yaptığı tek şeyin yolsuzluk operasyonunu yürüten ekipte yer almak olduğunu aktaran Demirhan, “Yaptıkları tek şey de bugüne kadar yürüttükleri en büyük yolsuzluk operasyonunu yürütmekti. Farklı farklı 5 yere tayin oldu. Bu operasyondan sonra açığa alındı. Açığa alınmak maaşının büyük bir kısmı kesiliyor demek. Yani bu kişi ailesini geçindiriyor. 3 ay işe gitmeyecek demek. Yoğun mesai çalışan birisinin evde oturması psikolojisinin bozulması demek. Daha sonra ne oldu. Görevinden ihraç oldu. İhraç olmak ne demek? İhraç olmak maaşının kesilmesi, işsiz kalması demek.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.