Polis Akademisi 50 öğrenci alacak

Polis Akademisi 50 öğrenci alacak

Polis Akademisi, Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu uzmanlık alanlarındaki personel ihtiyacını karşılamak amacıyla öğrenci alacak.

Polis Akademisi, Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu uzmanlık alanlarındaki personel ihtiyacını karşılamak amacıyla, Ankara'daki devlet üniversitelerinin çeşitli bölümlerinde okuyan 50 FYO öğrencisi alacak.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olarak okutulmak üzere, Hukuk branşında 12, Bilgisayar Mühendisliği branşında 7, Elektrik-Elektronik Mühendisliği branşında 6, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İstatistik, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi/Kamu Yönetimi, Makine Mühendisliği branşlarında 3'er, İktisat, İşletme branşlarında 2'şer, Arap Dili Edebiyatı/Öğretmenliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Biyoloji branşlarında 1'er öğrenci alınacak.

 -ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Adaylar, müracaatlarını 19 Eylül-30 Eylül 2011 tarihlerinde Polis Akademisi Başkanlığı Fakülte ve Yüksek Okullar (FYO) Şube Müdürlüğü Necatibey Caddesi Anıttepe-Çankaya/Ankara adresine mesai saatleri içerisinde şahsen yapabilecek.

Başvuruda bulunacak adaylarda polis olabilmek için aranan genel şartların yanı sıra aranan bazı şartlar ise şunlar;

-Polis Koleji, lise ve dengi okullardan mezun olarak Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen öğretim dallarında okumaya hak kazanmış olmak veya devam ettiği kontenjan dahilindeki öğretim dallarında 1, 2 ve 3. sınıfında okuyor olmak ve bir önceki sınıfın derslerinden geçmiş olmak,

-İlgili devlet üniversitesinin son sınıfında okumamak, ekstern veya ikinci öğretim programlarında olmamak,

-Hazırlık sınıfı bulunan bölümlerde hazırlık sınıfını geçmiş olmak/hazırlık sınıfından muaf olmak veya hazırlık sınıfı muafiyet sınavında başarılı olmak.

-Eğitime başlayacağı yılın 1 Ekim (dahil) itibariyle birinci sınıfa devam edecekler için 22 yaşından, ikinci sınıfa devam edecekler için 23 yaşından, üçüncü sınıfa devam edecekler için 24 yaşından gün almamış olmak.''

-İSTENEN BELGELER

Başvuruda bulunacak öğrencilerden müracaat sırasında dilekçelerinin yanı sıra, 1, 2 ve 3'ncü sınıflar için bir önceki sınıfın derslerinden almış olduğu notları gösteren transkript ile kurumca onaylı öğrenci belgesi, hazırlık sınıfından muaf veya geçmiş olduğunu belirten kurumca onaylı belge, lise diploması veya okul çıkış belgesi aslı veya onaylı fotokopisi, 6 ay içerisinde çekilmiş 2 vesikalık fotoğraf isteniyor.

Adaylar, başvuru esnasında nüfus cüzdanını ibraz ederek FYO Şube Müdürlüğüne bizzat müracaat edecek. Eksik belge ve posta yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

Başvuruda bulunmak isteyenler, geniş bilgiye www.egm.gov.tr ve Polis Akademisinin www.pa.edu.tr adreslerinden ulaşabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.