Polikarbon Kullanım Alanlarının Çeşitliliği
Polikarbonlar termoplastik ürünlerinin özel gruplarından bir tanesi olarak yer almaktadır. Görünüm olarak cama çok benzese de camdan daha dayanıklı ve çok daha kullanışlı bir biçimde üretilmektedir. Görünüm olarak cama benzese de daha işlevli yapı olarak da plastiğe benzese de daha sağlam bir yapıya sahip olan bu madde sayesinde pek çok sektör kar ve dayanıklılık elde etmiş bulunmaktadır. olarak adlandırılan bu madde uzun molekül zincirlerinden oluşan bir yapıya sahiptirler. Yapısal bakımdan karbon gruplarının içerisinde yer alan bu malzeme 1956 yılında Bayer laboratuvarlarında keşfedilmiş ve kıza zaman zarfı içerisinde sektöre kullanım amacıyla sunulmuştur.
Kullanım Alanlarının Çeşitliliği
Otomobil sektöründen CD yapımına, inşaat sektöründen gıda sektörüne varan geniş yelpazesi sayesinde kullanım alanları oldukça geniş bir yere sahiptir. Kırılmaz özelliği sayesinde bankaların özel şirketlerin cam ihtiyacını karşılamaktadır. Cam gibi ışığı geçirebilme özelliğinden dolayı pencerelerde cam yerine polikarbonat kullanımı yaygın bir hal almıştır. Kullanım alanları söylediğimiz gibi sadece bunlar ile sınırlandırılmıyor. İnşaat sektöründe kapı giriş saçaklarında, çatı ışıklandırılmasında, bina teras ya da verandalarda kullanılır. Bununla birlikte stadyumlarda sporcu giriş çıkış tünelleri, yedek kulübeleri gibi daha pek çok yerde kolaylıkla kullanılmaktadır. Bu şekilde hem kullanım alanında genişleme yapılabilir hem de ışık geçirgenliği sayesinde estetik bir görünüm kazanmasını sağlayabilir. Seralarda kullanılan bu malzemeler sayesinde üreticiler hem enerji kaybını önlüyor hem de dayanıklı ve kullanışlı olmasından dolayı ekonomik anlamda daha çok karlı bir sistem olduğu için sıklıkla tercih ediliyor.
Yapısal özellikleri
Kullanış alanlarının geniş olması elbette ki yapısal anlamda dayanıklı ve esnek kullanımı şartlarına dayanabilmesinden geçmektedir. Kullanım sıcaklığı çok az bir şekilde değişkenlik göstermektedir. Genellikle sıcaklık aralığı ise -100 oC DEN 135oC ye kadar çıkabilmektedir. Kırılma endeksi ise 1,585- 0,001 arasında değişiklik göstermektedir. Polikarbonat malzemelerinin ışık geçirgenliği %90 ve %1 arasında istenilen düzeyde ayarlanabilmektedir. Renkleri genelde şeffaf olması ile birlikte isteğe göre sarı, yeşil, turkuaz, turuncu ve türevleri şeklinde dizayn edilebilir. Günümüzde a'dan z'ye her sektörde kullanılan bu levhalar kullanışlılığı bakımından en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.