Pkk’lılar Peyderpey Teslim Olmaya Devam Ediyor

Pkk’lılar Peyderpey Teslim Olmaya Devam Ediyor

Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı’nda, son 3 günde 24 PKK’lı teslim oldu. Her gün 8’er kişi ile peyderpey teslim olan PKK’lılar emniyet müdürlüklerinde sorguya alınıyor. Pişman olup teslim olmak...

Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı’nda, son 3 günde 24 PKK’lı teslim oldu. Her gün 8’er kişi ile peyderpey teslim olan PKK’lılar emniyet müdürlüklerinde sorguya alınıyor.

Pişman olup teslim olmak isteyen PKK’lılar, peyderpey kaçıp güvenlik güçlerine teslim olmaya devam ediyor. Irak’taki kamplardan kaçan PKK’lılar, önce Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne teslim oluyor. Peşmerge güçlerine teslim olduktan sonra peşmergeler eşliğinde Habur Sınır Kapısı’na gelerek Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim oluyor. Son zamanlarda teslim olmalar devam ederken, son 3 gündür her gün 8’er kişi olarak teslim oluyor. Dün ve önceki gün 8 kişi ile teslim olmalar devam ederken, bugün de 8 PKK’lı teslim oldu. Habur Sınır Kapısı’na gelerek güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lıların silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu öğrenildi. Valilik rakamlarına göre geçtiğimiz Mart ayından itibaren 427 PKK’lının teslim olduğu bildirildi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 8 kişi terör örgütünden kaçıp Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olmuştur. 21.03.2013-06.11.2014 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı; polis sorumluluk bölgesinde 21, jandarma sorumluluk bölgesinde 37, Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne 369 olmak üzere, toplamda 427 kişi güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir.” denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.