PEMA’dan YKS başarısı

PEMA’dan YKS başarısı

Türkiye’de bir marka olan ve her yıl Türkiye 1.si çıkaran PEMA Eğitim Kurumları; 2024 YKS'ye yine damgasını vurdu.

Kurulduğu günden bu yana bireysel ve kitlesel anlamda hem liseye geçis sınavlarında hem de üniversite sınavlarında adından söz ettiren, elde ettiği başarılarla Türkiye’de bir marka olan ve her yıl Türkiye 1.si çıkaran PEMA Eğitim Kurumları; 2024 YKS'ye yine damgasını vurdu. 2021 ve 2023 YKS ve 2024 LGS Türkiye birinciliğinin ardından bugün açıklanan, 3 milyon 120 bin 878 kişinin başvurduğu YKS sonuçlarına göre PEMA Koleji, ilk 500'de 3 öğrenci, ilk binde 9 öğrencisiyle, 19 derecesiyle, ilk 5 binde 51 öğrenci, 118 derecesiyle Konya'nın gururu oldu. Kitlesel başarıyı perçinleyen asıl sonuç, Türkiye sıralamasında yüzde 1'lik dilime girip, devlet üniversitelerinin tıp fakültelerini kazanabilecek 110 öğrencinin bulunması oldu. Bu da PEMA’daki sayısal alandaki 2 öğrenciden birinin tıp fakültesini kazanabilecek sıralamaya sahip olduğunu gösterdi.

BAŞARIMIZI DAHA YUKARILARA ÇIKARACAĞIZ

PEMA Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cahit Koç, elde ettikleri büyük derecelerle haklı bir gurur yasadıklarını söyledi. Koç, “Bu başarıda emeği olan yönetim kuruluna, idarecilerine, öğretmenlerine ve kendilerine ilk günden itibaren güvenen tüm velilerimize teşekkür ediyor; her biri bizim için birer değer olan öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum, her birini sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum” dedi. Her yıl olduğu gibi yine büyük bir başari ile kameraların karşısına çıktıklarını dile getiren Koç,” Öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle, eğitim camiasıyla, kısacası tüm Türkiye artık şuna inandı: 2024 LGS Türkiye birinciliğinin ardından bugün elde edilen sonuçlara göre PEMA’da başarı tesadüf degil, bir gelenektir. Ancak elde edilen başarılarla yetinmemek ve başarı çıtasını daha üst seviyelere çıkarmak; yerel, ulusal ve uluslararası alanda iz bırakmak, geleceğe dair büyük hizmetlere imza atmak ve hayatı öğretmek hepimizin öncelikli görevidir. Türkiye’nin geleceğine yönelik hedeflerimizi; eğitim bilimlerinin temel ilkelerine inanmış ve bunları beceri haline getirmiş ögretmenlerimizle ve tüm alt yapısı sağlanmış öğrenme ortamlarında gerçekleştirmeye çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

HİÇ KİMSENİN GÖZÜ ARKADA KALMASIN

PEMA Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cahit Koç, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bize güvenen değerli velilerimiz, hiç birinizin gözü arkada kalmasın. PEMA Koleji olarak milli ve manevi değerlerine bağlı, vatan, millet, bayrak aşkıyla, Türkiye sevdasıyla yanıp tutuşan, milli ve milletlerarası alanda kendini kabul ettirmiş, özgüveni yüksek, akademik alanda başarı sağlamış, sağlıklı düşünebilen mutlu bir nesil için çalışıyoruz. Her bir öğrencimizin; vatana millete hayırlı evlatlar olmalar, ulusal ve uluslararası alanlarda şehrimizi, Türkiye’mizi gururla temsil etmeleri, köklü bir geçmişin mirasını geleceğe taşımaları için var gücümüzle çalışıyor ve birlikte nice başarılara ve hedeflere ulaşacağımıza ve mazimizin atiye ışık tutacağına yürekten inanıyoruz.”

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.