Pedal çevirme zamanı geldi

Pedal çevirme zamanı geldi

Bisiklet, Konya'nın en önemli ulaşım araçlarından biri olarak görülüyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bisiklet satışları da arttı. Özellikle elektrikli bisiklete olan ilgi her geçen gün artıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte bisiklet satışlarında patlama yaşanıyor. Bisiklet kullanımında Türkiye'nin Çin'i olarak bilinen Konya'da bisiklet tutkunlarının oranı her geçen gün artıyor. Konya'nın düz bir arazi olmasının yanı sıra kilometrelerce uzanan bisiklet yollarının bulunması vatandaşın bisiklet kullanım oranını artırıyor. 

ÇOCUKLARIN VAZGEÇİLMEZİ

Bisiklet, çocukların vazgeçemediği oyuncakların da başında geliyor. Özellikle yaz aylarında hem ulaşım hem de eğlence için kullanılan iki tekerlekli araçları, çocukların yanı sıra veliler de tercih ediyor. Bu yüzden veliler de çocuklarına hediye alırken bisiklete öncelik veriyor. Geçmişte bisiklete rakip olan oyuncakların başında kaykay ve patenler geliyordu. Özellikle 90'lı yıllarda o dönemki dizi ve filmlerin de etkisiyle moda olan bu oyuncaklar şimdilerde yerini scooter'a bırakmış durumda. Kaykay ve patene göre kullanılması daha kolay olan scooterlar bisiklete göre daha yavaş olduğu için küçük çocuğu olan ebeveynler özellikle bu oyuncağı tercih ediyor. Böylece hem çocuklarını sevindiriyor hem de onların güvenliğinden emin olmuş oluyor.

BİSİKLETTE ÖZGÜR OLUYOR

Bisiklet sayesinde çocuklar erişkinlerin kontrolünden çıkıp kendi başlarına hareket edebiliyor. Bu da çocukların bisiklete olan ilgisini artırıyor. Nar Bisiklet Sahibi Gökhan Pekbaşaran, özellikle erkeklerin güç ve özgürlük hissi nedeniyle bisikleti tercih ettiğini söyledi. Bisikletin çocuklar için otomobile sahip olmadan önceki adım olarak da algılandığını kaydeden Pekbaşaran, ayrıca çevrenin etkisi ve diğer oyuncaklara göre pahalı olmasının da bisikleti çekici kıldığını dile getirdi. Pekbaşaran, kaykay, paten ve scooter gibi oyuncakların çocuklar tarafından sevilme sebebini ise hareket ediyor olmalarına bağladı.

TREND HALİNE GELDİ

Şehir hayatının hareketsizliğine karşı sağlıklı yaşam kültürünün yaygınlaşmasıyla beraber bisiklet kullanmanın trend haline geldiğini kaydeden Pekbaşaran, “Son dönemde art arda birçok bisiklet turnuvası ve etkinliği düzenleniyor. Özellikle havaların ısınmasıyla ve okulların kapanmasına az kalmasıyla birlikte sokakta daha fazla bisiklet görülüyor.  Şehirde yaşayanların hayatlarına hareket katmak ve yoğun trafikte kolay ulaşım için bisikleti daha çok tercih ediliyor. Bu nedenle sadece yaz aylarında değil yılın 12 ayında bisiklet kullanımı hızla artıyor. Bisiklet satışının en yoğun olduğu aylar nisan ve eylül arasındaki dönem. Ancak diğer aylarda da özellikle dağ bisikletine yoğun bir ilgi var” diye konuştu. Pekbaşaran, son zamanlarda elektrikli bisiklet satışlarının da artığını kaydetti.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.