Pazarlamacı Karagül'den sitem: "Ya imam olun, ya da imam bulun"

Pazarlamacı Karagül'den sitem: "Ya imam olun, ya da imam bulun"

Koronavirüs süreci, tüm sektörleri büyük bir çıkmazın içine soktu. Bu süreçten en fazla zararı gören kesimlerden biri de pazarlamacılar oldu

Pazarlamacı Mustafa Karagül, yetkililere çağrıda bulunarak, pazarlamacıların sorunlarına çare bulunmasını istedi. 18-20 gün boyunca şehirler ve ilçelerde ki müşterilerine satış yapmak üzere seyahate çıktığını dile getiren Karagül, “Bütün işim, ekmek teknem, kazancım bu iş” dedi. Gündüzleri çalıştığını akşamları da gideceği farklı şehirler için yola konulduğunu aktaran Karagül, şunları söyledi: “Bir şehirden başka bir şehre giderken akşam sokağa çıkma saatlerine denk geliyoruz. Her ne kadar o saatlere denk gelmemek için ayarlama yapsakta yol ve yolcunun işi belli olmuyor. Yolda kaza oluyor, yol trafiğe kapanıyor ya da lastik patlıyor. Bunun gibi çok farklı anlık durumla karşılaşabiliyoruz. Böyle bir durumda da şehir giriş çıkışlarında polis kontrolüne takılıyoruz. 

BAZI POLİSLER MÜFREDATI BİLMİYOR

Polislere derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Çalışma belgemizi gösteriyoruz. 'E-devlet üzerinden Kaymakamlık vasıtasıyla da seyahat izni almanız gerekiyor' diyorlar. E-devletten de verdikleri seyahat izni, direk gideceğin noktaya veriliyor. Bizim ne yapmamız gerekiyor? Karşımızda kendimizi anlatmak için bir muhatap bulamıyoruz. Durumu detayıyla anlatmaya çalışıyoruz ama çevirmelerde tek kişi ile muhatap olamadığımızdan herkes bir şey soruyor ya da söylüyor. Ancak hiçbiri bir şey bilmiyor. İkamet ettiğim yerdeki Kaymakamlığa durumu anlatmak ve ne yapılması gerektiğini öğrenmek için gittim. Kaymakamlık daha da bilgisiz.

İşi bilen birini arıyorum ve yöneticilere sesleniyorum! Ne siz ne yaptığınızı biliyorsunuz ne de ne yapacağınızı biliyorsunuz! Ya imam olun, ya da imam bulun.! Ya işi bilin ya da bir bilene işi verin.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum