Pazarda 10 lira markette 70 lira

Pazarda 10 lira markette 70 lira

Fındıktaki hasat sezonunun tamamlanmasıyla birlikte Konya'da da satılmaya başlandı.

Fındıktaki hasat sezonunun tamamlanmasıyla birlikte Konya'da da satılmaya başlandı. Özellikle kabuklu fındık Konya'nın çeşitli pazarlarında vatandaşın beğenisine sunuluyor. Fiyatı ile dudak uçuklatan yaş fındık vatandaştan tarafından çok rağbet görmüyor.

Fındık satışı yapan Emre Candan, bu yıl yeni mahsul fındığı 10 liradan sattıklarını belirten Candan, "Satış yapan diğer arkadaşlarımızla fiyatı 10 lira olarak belirledik. Bahçelerde hasat edilmeye başlanılan cüruflu fındıkları da tezgahlarımızda bu fiyattan satmaya başladık. Fındıklarımızı tezgahlarda cüruflu olarak satmak daha karlı. Çünkü her üründe olduğu gibi fındıkta da aracılar işin içine girdikçe fiyatı yükseliyor.

YİNE ARACILAR KAZANIYOR 

Genel olarak her geçen sene artan fiyatlara bağlı olarak satışların düştüğünü belirten Candan, “Fındık üretimi azalıyor ve talebe göre de fiyatı artıyor. Kabuklu fındık 10 liradan satılırken, kabuğu soyulmuş fındık ise 20 liradan satılıyor. Markette sadece kavrulmuş olduğu için birçok yerde kilosu 70 liraya kadar çıktı. 2 kilo fındık ile çok rahat bir şekilde çeyrek altın alınabilir. Artık vatandaş, kuruyemiş alamaz oldu ve lüks tüketim aracı haline geldi” diye konuştu.

Ekonomik çöküntüden dolayı vatandaşın fındığa yeterli ilgiyi göstermediğini ifade eden Candan, “Fındık fiyatının yüzde 200 oranında artış göstermesi üreticileri memnun ederken, tüketicileri ise üzüyor. Fiyat artışı doğal olarak kavrulmuş fındığın fiyatına da yansıdı. Kuru yemişçilerde iç fındığın kilogram fiyatı 70 liraya kadar yükseldi. Geçen yıl 50 liradan satılan iç fındığın, bu yıl 70 liraya yükselmesi tüketime olumsuz yansıdı” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.