Patriot ile ilgili farklı açıklamalar

Patriot ile ilgili farklı açıklamalar

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'ye yönelik bütün riskler değerlendirilmektedir. NATO bir savunma örgütüdür. Patriot füze sistemleri de hava savunmasının bir parçasıdır" dedi.

Davutoğlu, Brüksel'de ilk önce AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile görüştü. Görüşmede Ashton'ın Balkanlar ziyareti ve Suriye ile Ortadoğu'daki gelişmeler ele alındı. Daha sonra Avrupa Parlamentosu'nda Genişlemeden Sorumlu Komiser Stefan Füle ve Türkiye Dostları Grubu ile birlikte yemek yiyen Davutoğlu, Türkiye'nin vize konusundaki beklentileri ve önümüzdeki döneme ilişkin yeni adımlar atılması yönünde görüş alışverişlerinde bulunarak AB'den yol haritası beklediklerini iletti.
Davutoğlu, daha sonra yaptığı basın toplantısında, vize konusunda Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını ve komisyondan normalde Ekim ayında bir yol haritası gelmesini beklediklerini ifade etti. Davutoğlu, müzakereler konusunda İrlanda Dönem Başkanlığı süresinde, birlikte atılabilecek ileriye dönük adımların istişarelerini yaptıklarını belirtti.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile bir araya geldiğini kaydeden Davutoğlu, mevkidaşıyla da Avrupa'daki ekonomik kriz ve Suriye konularını görüştüğünü aktardı.

Gazetecilerin Suriye konusunda NATO'dan "Patriot" füzelerinin talep edilip edilmediği sorusu üzerine Davutoğlu, "Basına yansıyan haberleri ben de takip ettim. Yeni bir durum yok. Bölgedeki risklerin ortaya çıkardığı durumları biz hep NATO'daki müttefiklerimize ilettik. NATO da desteğini her zaman için bize ifade etti. İhtimaliyet çalışmaları yapılmıştır, yapılmaktadır ve yapılacaktır. Türkiye'ye yönelik bütün riskler değerlendirilmektedir. Ne gerekiyorsa her önlem konuşulur. Bazen talep edilmesi bile gerekmeden yürütülen çalışmalar vardır. NATO bir savunma örgütüdür. Patriot füze sistemleri de hava savunmasının bir parçasıdır" açıklamalarında bulundu.

ABD seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, seçimleri yakından takip ettiğini belirterek, "Obama'yı tebrik ediyorum. Amerikan halkının tercihi ve iradesidir. Hayırlı olsun" dedi.

Davutoğlu, daha sonra Belçika'daki Türk vatandaşlarıyla Daimi Temsilcilikte bir araya gelerek, kendilerine hitap etti.

BAKANLIK'TAN YALANLAMA

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Ahmet Davutoğlu'nun, 'NATO'nun Türkiye sınırına savunma sistemi yerleştireceği' gibi bir açıklama yapmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.