Parktaki Pelikan Heykelleri Tahrip Edildi

Parktaki Pelikan Heykelleri Tahrip Edildi

Mersin'de Kültür Park içindeki havuzda bulunan pelikan heykellerinden bazıları, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Polis, heykelleri tahrip eden şahıs ya da şahısları yakalamak için çalışma başlattı.    Konu

Mersin'de Kültür Park içindeki havuzda bulunan pelikan heykellerinden bazıları, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Polis, heykelleri tahrip eden şahıs ya da şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu ülkenin toprağından beslenip, suyunu içen, sonra da vatandaşın hizmetine sunulan durak, bank, otobüs gibi hizmet unsurlarını tahrip edip yakıp yıkmanın halk düşmanlığı, vatan hainliği olduğunu belirtti. Kültürel ve sanatsal yapılara yönelik saldırıların ise ülkenin yarınına yönelik bir ihanet olduğunu anlatan Kocamaz, "Çünkü kültür ve sanat bir milletin yarınlarına devredeceği temel mirasıdır.” dedi.

    "Kentimizde özellikle Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları içerisindeki bazı kültürel ve sanatsal yapılara yönelik saldırılar hepimizi üzmektedir" diyen Kocamaz, "Ancak, vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmak amacıyla sunduğumuz hizmetlerden rahatsız olan bazı vatan hainlerinin bu tür girişimleri, bizi asla vatandaşımıza olan hizmet aşkımızdan alıkoyamaz." ifadelerini kullandı.

    Devletin sunduğu hizmetlere sahip çıkmak ve korumanın, öncelikle vatandaşlık görevi olduğunu belirten Başkan Kocamaz, "Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak, öncelikle yaşadığımız kente ve ülkeye sahip çıkmakla mümkündür. Çevremizde kamu mallarına zarar vermek gibi sorumsuz davranış gösterenlere karşı gerekli duyarlılığı gösterip durumu en yakın zabıta veya polis ekiplerine bildirerek üzerimize düşen yurttaşlık görevini yerine getirmemiz gerekmektedir." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.