Paraşütçünün imdadına ambulans uçak yetişti

Paraşütçünün imdadına ambulans uçak yetişti


Geçirdiği paraşüt kazası sebebiyle Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürdürülen Avustralya uyruklu Catherin Deways (25), ambulans uçak ile Konya’ya sevk edildi.
Bilindiği gibi; Fethiye’de yamaç paraşütüyle ünlenen Babada

 Yaşanan kazalardan birinde yaralanan Avustralya uyruklu Catherin Deways (25) ve pilot Ramazan Okşak, dün akşam karanlığında yoğun sis nedeniyle kayalara çarpıp yaralanmışlardı. Ölüdeniz’den gelen vatandaşların da katılımı ile ertesi gün kurtarma çalışması başlatan AKUT ekipleri, ilk olarak yaralı Avustralyalı turist Catherin Deways’a ulaşmışlardı. Yaralı turist, sedye ile düştüğü yerden alınarak yaklaşık 400 metre mesafedeki ambulansa taşınarak, Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde tedavi altına alınmıştı.
Fethiye Devlet Hastanesi’nde ilk tedavisi yapılan Avustralya uyruklu Catherin Deways, Yetkililer tarafından yaralı turistin Fethiye Devlet Hastanesi dışında tedavisinin yapılabilmesi için, Sağlık Bakanlığı’na ait, Ankara’da bulunan Hava Ambulans Uçağı istenerek Dalaman Hava Meydanına gelmesi sağladı.
Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servis Hasta Nakil Ambulansı ile getirilen Avustralya uyruklu Catherin Deways, Sağlık Bakanlığı’na ait Hava Ambulansı Uçağına konularak tedavisi için Konya Araştırma ve Eğitim Hastanesine sevk edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.