'Paraları Sıfırladınız Ama Eğitimdeki Muhalifleri Sıfırlayamayacaksınız'

'Paraları Sıfırladınız Ama Eğitimdeki Muhalifleri Sıfırlayamayacaksınız'

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çoğunluğu iki ay önce atanılan şube ve ilçe milli eğitim müdürlerinin yaptığı değerlendirme sonrası ülke genelinde 7 bin okul müdürünün görevden alınmasına yönelik tepkiler sürüyor. Bursa Milli Eğitim...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çoğunluğu iki ay önce atanılan şube ve ilçe milli eğitim müdürlerinin yaptığı değerlendirme sonrası ülke genelinde 7 bin okul müdürünün görevden alınmasına yönelik tepkiler sürüyor. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan eğitim sendikaları temsilcileri hep bir ağızdan haykırdı; "Bu kıyımı durdurun, paraları sıfırladınız ama eğitimdeki muhalifleri sıfırlayamayacaksınız."

Öğle saatlerinde Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Aktif Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, eğitimdeki idareci kıyımına tepki gösterdi. 10 Eylül Çarşamba günü Bursa’da düzenlenecek büyük eğitimci yürüyüşüne davet amacıyla düzenlenen eylemde konuşan Eğitim-İş Sendikası yöneticisi Etem Aykaç, "Eğitim sistemimiz deneme tahtasına çocuklarımız da adeta kobaya çevrilmiştir. 3 Kasım 2002’den bugüne eğitimde yenilik, reform diye sundukları değişikliklerin hiçbirisi kalıcı olmamıştır. Sistem üzerinde yapılan değişikliklerle eğitim sistemsiz kalmış, yurttaşlarımız kaos yaşamaya mahkum edilmiştir." dedi.

'PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ OKUL MÜDÜR YARDIMCILARINA GELDİ; YARIN ÖĞRETMENLERE DE GELECEK'

Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç ise performans değerlendirmesinin okul müdür yardımcılarına da uygulanmaya başlandığını söyledi. Özkılınç şunları kaydetti: "Gerçekten Cumhuriyet tarihinin görmediği bir tasfiye, operasyonla karşı karşıyayız. Performans adı verilen sistemle müdürleri siyasi düşüncülerine göre belirlendi. Dünden beri müdür yardımcılarına başlandı. Müdür yardımcılarının istifa etmeleri isteniyor. Performans sistemi yarın öbür gün öğretmenlere de gelecek, öğretmenler de siyasi yapısına göre seçilecek. Milli eğitim sahipsiz değildir, sendikalar, çalışanlar vergilerini ödüyor, milli eğitim müdürlükleri kimsenin babasını çiftliği değildir. Eğitimci boyun eğmez, yalvarmaz, direneceğiz ve asla asla okulları bırakmayacağız. Bu kararı veren milli eğitim yöneticilerinin ensesinde olacağız."

'KOMİSYONLARDA GORBAÇOV’UN EŞİNİN ADI SORULDU'

Aktif Eğitim-Sen adına konuşan Selami Gün de performans değerlendirmesinde komisyonda okul müdürlerine ilginç soruların yöneltildiğini dile getirdi. Selami Gün şöyle devam etti: "Fazla söze hacet yok. Eğitimin sıfırlandığı bir bakanlıktan, eğitimi siyasetin güdümünden çıkarıp, onurlu bir sisteme geri dönülmesini talep ediyoruz. Sovyetler Birliği eski liderlerinden Mihail Gorbaçov’un eşinin adının komisyonlarda sınav sorusu olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bugün şube müdürlüğüne yapılan atamalarda yaklaşık bin 400 Eğitim Bir-Sen, 68 Türk Eğitim-Sen, 35 Eğitim-Sen 10 Aktif Eğitim-Sen, 5 Eğitim-İş, 3 Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇSEN), 70 sendikasız dağılımın yapıldığı bir Milli Eğitim Bakanlığı’nın çatısı altında görev yapıyoruz. Bugün kuzunun kurda teslim edildiği ve buna rağmen hala adalet beklenilen bir memlekette yaşıyoruz."

'PARALARI SIFIRLADINIZ AMA EĞİTİMDEKİ MUHALİFLERİ SIFIRLAYAMAYACAKSINIZ'

Türk eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık da 286 okul müdürünün Bursa’da, Türkiye genelinde de 7 bin müdürün kıyıma uğratıldığını hatırlattı. Sarnık, "AKP’nin bugüne kadar yaptıklarının nihai olarak som hamlelerinden birisi. Çünkü Yeni Türkiye’nin ayak seslerini duyuyoruz bugünlerde. Yeni Türkiye’de muhalif hiçbir güç olmayacak. Muhalif kim olursa olsun başı ezilecek, dolayısıyla diğerlerinin de sırası gelecek. O bakımdan biz yarın geç olmadan bütün paydaşlar eğitim çalışanları zalime karşı duran herkesi 10 Eylül’deki büyük eğitimci yürüyüşüne çağırıyoruz. Asla eğitimdeki muhalif hareketi sıfırlayamayacaksınız. Belki para kasalarındaki paralarınızı sıfırlayabilirsiniz ama bizleri sıfırlayamayacaksınız." diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ise verdikleri düşük puanla başarılı okul müdürlerinin görevden alınmasına sebep olan eğitimcileri rahat bırakmayacaklarını söyledi. Türkoğlu şöyle devam etti: "Bu kıyıma, bu yok etmeye, soykırıma dur deyip, bunun devamına ve bu haksızlığın sürmesine karşı şunu bilin; biz geri adım atmayacağız. Bu saatten sonra bunun altına imza atanlar Bursa’da rahat rahat eğitimcilik yapamayacaklar. Tüm okullara fitne soktunuz, tüm eğitim kurumlarını siyasallaştırdınız, gerilimi okullara kadar indirdiniz. Buradaki maksadınız ne ola? Biz bu oyuna düşmeyeceğiz. İşte bugün bu zulme karşı çıkmak için bir aradayız. Yarın da bir arada olacağız." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.