Palut kalırsa onlar gidecek

Palut kalırsa onlar gidecek

Konyaspor’da İlhan Palut ile yola devam edildiği takdirde birçok oyuncu ile yollar ayrılacak. Genç teknik adamın transfer listesi de hazır bir şekilde yeni yönetimi bekliyor

Konyaspor’da yeni sezon öncesi tüm gözler 5 Haziran’da yapılacak olağanüstü kongreye çevrildi. Yeşil-beyazlı camianın tüm önceliği bu kongre. Kongre sonrasında takımda İlhan Palut ve ekibinin kalıp kalmayacağı netlik kazanacak.

Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut'un takımın başında kalması durumunda istemediği oyuncuları belirlediği öğrenildi. Palut'un isteği doğrultusunda sözleşmesi devam eden oyunculardan Artem Kravets ve Farouk Miya'nın kendilerine takım bulmaları istenecek. Genç teknik adam Miya ve Kravets’in performansından memnun olmadığı için yeni sezon kadrosunda kendileri ile çalışmak istemediğini ifade etti.

MİYA BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI

Geçen sezon Süper Ligde 8 gol, 2 asistle oynayarak Konyaspor'un en etkili oyuncularının başında gelen Farouk Miya ise bu sezon performansıyla sınıfta kaldı. Ugandalı oyuncu, Süper Lig'de 16, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 3 maçta forma giymesine karşın skora hiç katkı sağlayamayarak 0 çekti. Son olarak 4 Nisan'daki Erzurumspor deplasmanında son 20 dakikada şans bulan 23 yaşındaki oyuncu, sonraki maçlarda teknik direktör ilhan Palut tarafından hiç değerlendirilmedi. Bu sezon patlama yapması ve bonservis geliri elde edilmesi planlanan Miya'nın 100. yıl kadrosunda yer alması beklenmiyor. Palut, yeni sezon kadrosunda Ugandalı oyuncuyu düşünmüyor. 1 yıl daha sözleşmesi olan Farouk Miya ile uygun şartlarda bir ayrılık sürecinin yaşanması planlanıyor.

KRAVETS SON MAÇLARDA SINIFTA KALDI

İttifak Holding Konyaspor’un Ukraynalı oyuncusu Artem Kravets sezonu 9 golle tamamladı. Tecrübeli golcü bu gollerin 5 tanesini ise oyuna sonradan girdiği maçlarda kaydetti. Kravets’in bu başarılı performansı sezonun son haftalarında tamamen yok oldu. Artem Kravets istatistiksel olarak iyi bir sezon geçirmiş görünümü verse de sezonun son haftalarındaki isteksiz tavrı ile Palut’un gözünden düştü. Genç teknik adam takımda kalması halinde bu oyuncuyu yeni sezon kadrosunda düşünmüyor.

SEKİDİKA HOCAYA BAĞLI

İttifak Holding Konyaspor'un devre arasında Galatasaray'dan yarım sezonluğuna kiraladığı Jesse Sekidika ile ilgili olarak Palut’un kararını bekliyor. Genç teknik adamın geride kalan sezonda yeşil beyazlı formayla 20 maça çıkan ve 1 gol atıp 1 de asist yapan Sekidika ile yeniden çalışmayı düşündüğü ve şartlar oluşması halinde Sekidika’nın tekrar Konyaspor’da olabileceği ifade edildi.

TRANSFER LİSTESİ BEKLEMEDE

Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut’un yeni sezon için belirlediği transfer listesi kongre sonrasını bekliyor. Genç teknik adam ile yola devam edilmesi halinde transfer listesini yeni yönetime sunacağı ifade edildi. Orta sahaya iki süratli oyuncu düşünen Palut gol bölgesine de takviye düşünüyor. Genç teknik adamın yeni yönetimden yaklaşık 8 futbolcu transferi isteyeceği belirtildi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.