'Palandöken Türkiye'nin Davos'u Olacak'

'Palandöken Türkiye'nin Davos'u Olacak'

Palandöken Ekonomi Zirvesi Derneği (PALEZ), ülkenin ve bölgenin sosyo- ekonomik, politik, güvenlik sorunlarını ve çözüm önerilerini düzenleyeceği Davos benzeri toplantılar ile masaya yatıracak. PALEZ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen,...

Palandöken Ekonomi Zirvesi Derneği (PALEZ), ülkenin ve bölgenin sosyo- ekonomik, politik, güvenlik sorunlarını ve çözüm önerilerini düzenleyeceği Davos benzeri toplantılar ile masaya yatıracak. PALEZ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen, Erzurum'u bölge ülkelerinin Davos'u haline getireceklerini ifade etti.

PALEZ, Palandöken dağındaki Polat Renaissance Otel'de düzenlediği tanıtım toplantısıyla hedef ve misyonunu açıkladı. Toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Göndoğan, Büyükşehir Belediye Başkanıvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile STK temsilcileri ve akademisyenler katıldı. PALEZ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen, Erzurum'u ve Palandöken'i dünyanın ve ülkenin gündemine taşımak istediklerini söyledi. Dernek olarak, ülkenin çözüm bekleyen ve gelecekte problem olabilecek konularını belirleyerek, seminer, konferans ve toplantılar düzenleyip, görüş, rapor ve analizler hazırlamak olduğunu kaydetti. Türkiye'nin ekonomi, demokrasi, güvenlik konularındaki sorunları üzerinde düşünmek, tartışmak, sorgulamak, akılcı ve bilimsel çözümler üretmek istediklerine vurgu yaptı.

Tüzemen gelecek yılın ocak ayından itibaren her yıl ulusal ve uluslararası bir zirve ve üç çalıştay gerçekleştirmeyi hedeflediklerine dikkat çekerek, "Ülkemizin dünyadaki gelişim ve çağdaş değerler doğrultusunda sosyo- ekonomik, demokratik kalkınmasını teşvik etmek hedeflerimizin arasında yer alıyor. Bu amaçla Erzurum'u bölgenin Davos'u yapmak istiyoruz. Uluslararası alanda söz sahibi akademisyen, siyasetçi, iş adamlarını Erzurum'da buluşturup ülkenin ve bölgenin güvenlik, ekonomi, demokrasi gibi konularını masaya yatırıp çözüm önerileri oluşturacağız. Bu toplantıların ilgini gelecek yılın ocak ayında başlatmayı planlıyoruz. Her yıl bir zirve üç çalıştay ile ülkemizin ve bölge ülkelerinin stratejik çalışmasına ev sahipliği yapacağız. Palandöken dünyanın yeni Davos'u olacak." dedi.

ERZURUM ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPABİLİR

Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, PALEZ'in geniş bir alanda faaliyet programına sahip olmasının sevindirici olduğunu anlattı. Vali Yardımcısı, Erzurum'un uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir alt yapıya sahip olduğunu dile getirdi. Şehrin zengin potansiyellerinin yanı sıra zaaflarına da değinen Gündoğan, "Erzurum Anadolunun kadim şehirlerinden birisi. Erzurum kış ve sağlık turizmi açısından oldukça ileride bir şehir. Uluslararası organizasyonlara rahatlıkla ev sahipliği yapılabilecek potansiyele sahibiz." diye konuştu.

ŞEHİR 120 YIL ÖNCESİNE DÖNERSE YENİDEN DÜNYA KENTİ OLUR

PALEZ, Danışma Kurulu Üyesi Araştırmacı- Yazar Abdurrahman Zeynal, Erzurum'un 120 yıl önce sosyo- ekonomik olarak daha iyi noktada olduğunu dile getirdi. Zeynal, şehrin nüfus yapısı ve sahip olduğu büyükbaş hayvancılık bakımından 120 yıl önceki rakamı yakalaması halinde Erzurum'un yeniden dünya şehri olacağına işaret ederek,"120 yıl önce Erzurum daha iyi bir konumdaydı. Eğer meralarımızda 4 milyon büyük ve küçükbaş hayvan yeniden otlayıp, il merkezinin beşeri sermayesi yeniden 1 milyona ulaşırsa o zaman dünyanın marka şehirlerinden birisi olabiliriz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.