Pakistan Ordusu Şehitleri İçin Özür Bekliyor

Pakistan Ordusu Şehitleri İçin Özür Bekliyor

Pakistan ordusu, bir parti liderinin ABD tarafından öldürülen Taliban mensupları için ‘şehit’ ifadesini kullandığından dolayı özür dilemesini bekliyor.

Pakistan ordusu, bir parti liderinin ABD tarafından öldürülen Taliban mensupları için ‘şehit’ ifadesini kullandığından dolayı özür dilemesini bekliyor. Ordu Taliban için şehit ifadesinin kullanılmasının şehit ailelerin hislerini zedeleyeceğini ifade ederek, bu ifadeyi kınadıklarını dile getirdi.

Önceki gün Camaat-i-İslami parti lideri Syed Munawar Hasan, ABD insansız hava aracı (İHA) saldırısında öldürülen Taliban lideri Hakimullah Mesud’un şehit olduğunu ifade etmişti. Hasan ayrıca Pakistan ordusunun Taliban ile mücadelede hayatını kaybeden askerlerin ABD ile birlikte hareket ettiği için şehit olmadığını iddia etmişti.

Ordu, Hasan’ın Pakistan halkından, ülkenin selameti için teröristlere karşı mücadele eden, hayatlarını ortaya koyan Pakistan askerlerinden ve ailelerinden derhal özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

Ordu ayrıca Hasan’ın partisinden, liderlerinin partideki durumunu gözden geçirmesini talep ettiklerini duyurdu.
Ülkede binlerce sivilin ve askerin Taliban ve El-Kaide örgütü tarafından öldürüldüğünü hatırlatan ordu, Hasan’ın ifadelerini şiddetle kınadıklarını ve özür dilemesini beklediklerini açıkladı.

Taliban ve El- Kaide'nin Pakistan’da yaptığı saldırılarda asker ve sivil kayıpların 40 bini aştığı belirtiliyor.
Geçtiğimiz hafta Pakistan hükümetiyle Taliban arasında müzakerelerin başladığı iddia edildiği günlerde eski Taliban lideri Hakimullah Mehsud’un ABD İHA saldırısında öldürülmesi barış diyaloglarını çıkmaza soktu ve ülke kamuoyunda Taliban ile ilgili görüş ayrılıkları baş göstermeye başladı.

İslamabad ise ABD İHA saldırılarını ülkenin egemenliğini ve bağımsızlığını ihlal ettiği için kınadıklarını vurguluyor. ABD İHA saldırılarını BM’ye de taşıyan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, geçtiğimiz haftalarda Obama ile görüşmüş ve artık saldırıların son bulması gerektiğini söylemişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.