Öztürk: Büyük borçlanmaya girmeyin

Öztürk: Büyük borçlanmaya girmeyin

2021 yılının, 2020 yılına oranla ekonomik olarak daha iyi geçeceğini söyleyen KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Büyük borçlanmaya gitmeden üretimi sürdürmek, ekonomiye katkı sağlamak lazım. Yatırımcılar, bu ülkeye güvensinler” dedi.

Yaklaşık 11 aydan bu yana devam eden korona salgını, ekonomik dengeleri alt üst etti. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de piyasanın dengesi şaştı. Çoğu sektör büyük bir çıkmazın içine girdi. Bu süreçte birçok fabrika, işletme ve dükkân kapatıldı. Sektör temsilcileri, 2020 yılının kötü geçtiğini, 2021 yılından daha umutlu olduklarını dile getirdi.

TÜRKİYE DAHA AZ OLUMSUZ ETKİLENDİ

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, 2020 yılı değerlendirmesi, 2021 yılı beklentisiyle ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. 2020 yılında tüm dünyanın Covid-19 salgını sürecinden geçtiğini, salgın belasının hala devam ettiğini dile getiren Başkan Öztürk, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ticaret hacimlerinde düşmelerin yaşandığını ifade etti. Öztürk, Türkiye'nin ihracat oranlarının diğer ülkelere göre daha az düştüğünün altını da çizdi.

2021 YILI DAHA İYİ GEÇECEK

2021 yılında dünya ekonomisinin, 2020 yılına oranla nispeten bir toparlanma sürecine gireceğini aktaran Öztürk, “Bu gelişme, doğal olarak Türkiye ekonomisine de yansıyacak. Biz, 2021 yılının geçen yıla oranla ekonomik olarak daha iyi geçeceğini tahmin ediyoruz. Ekonomide tam toparlanma, dünya genelinde aşılamanın yüzde 50'sinin tamamlanmasından sonra olur” dedi. Hizmet sektörüne yönelik yapılması gerekenleri de sıralayan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, şunları kaydetti: “Restoranlar, kafeler, kahvehaneler, spor ve düğün salonları açılmalı. Bu sektörlerle bağlantılı daha birçok sektör var. Hepsi de bu süreçten olumsuz etkilendi. İşletmelerin kontrollü açılması şart. Metrekare başına düşen insan sayısı hesaplanır. HES kodu ile giriş yapılır. Yani tüm önlemler alınarak, dükkânların açılması gerekir. Daha yoğun destek mekanizmasının hayat bulması şart.”

YATIRIMCILAR BU ÜLKEYE GÜVENSİNLER

Son olarak yatırımcılara, ticaret erbablarına çağrıda bulunan Selçuk Öztürk, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Türkiye, diğer ülkelere göre bu süreçte nasıl daha az olumsuz etkilendiyse, Konya da diğer şehirlere göre bu süreçten daha az etkilendi. Dikkatli bir dönem geçirmemiz gerekiyor. Tüm tedbirleri almalı, ekonomik çarkları döndürmeliyiz. Büyük borçlanmaya gitmeden, üretimi sürdürmek, ekonomiye katkı sağlamak lazım. Yatırımcılar, bu ülkeye güvensinler.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum