Özgür Ulaş Yiğit: Emekçinin yükü sürekli artıyor!

Özgür Ulaş Yiğit: Emekçinin yükü sürekli artıyor!

Eğitim-İş Konya Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasında iktidarın emekçilerin hakkını göz ardı ettiğine değinen Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “İktidar, ekonomik krizin yükünü tamamen emekçilerin sırtına yüklüyor” dedi

Eğitim-İş Konya Şubesi’nin Zafer Gedavet Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasında Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmeyle kamu emekçilerinin geleceğine el konulduğunu ifade edildi. Düzenlenen basın açıklamasına sendika yönetimi ve üyelerinin yanı sıra CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. İktidarın yoksulluğu artıran politikalar yürüttüğünü kaydeden Özgür Ulaş Yiğit, “İktidar ekonomik krizin yükünü tamamen emekçilerin sırtına yıkan, gelir adaletsizliğini derinleştiren ve yoksullaşmayı artıran politikalar yürütmeye devam etmektedir. Ağustos 2021’de yandaş sendikayla imzalanan sözde toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin geleceğine el konulmuş, adeta sefalete mahkûm edilmiştir. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmüş ve çarşıda pazarda kendini göstermiştir. 2022 bütçesinden; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye; vergi, zam, açlık ve yoksulluk çıkmıştır. Türk Lirası hızla değer kaybederken kurdaki dalgalanmalar biz emekçilerin belini iyice bükmüştür” şeklinde konuştu.

İNSAN ONURUNA YARAŞIR YAŞAM İMKANSIZ HALE GELDİ

Yaptığı basın açıklamasında insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlanana kadar mücadelelerine devam edeceklerine değinen Özgür Ulaş Yiğit, “İnsan onuruna yaraşır bir yaşam daha da imkânsız hale gelmişken, iktidar 20 yıl içerisinde üretmeden tüketen, birçok mal ve hizmeti dışarıdan almak zorunda olan bir ülke yaratmıştır. Ülkedeki işsizlik oranı ise tavan yapmış, işsiz sayısı 7 milyon 870 bin kişiye ulaşmıştır. Büyük önder Atatürk’ün eğitimi, kalkınmayı, sosyal ve ekonomik ilerlemeyi birbirinden ayırmadan var ettiği Türkiye, daha gencecik bir Cumhuriyet iken bile Avrupa ülkelerine parmak ısırtırken, şimdi tepetaklak haldeki ekonomisiyle, Dünya Sefalet Endeksi’nde 156 ülke içinde 21. sırada yer almıştır. İktidarın asgari ücrete yaptığı zam da boş çıkmıştır. Marketlerdeki fiyatlar, yeni vergi zamlarıyla birlikte asgari ücretin zamlı hali bile geçen sene aynı ayda sahip olduğu alım gücünden çok aşağıda kalmış, zam şimdiden erimiştir. Sözde toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarına reva görülen 2 yıllık zamlar yıl bitmeden erimiş, enflasyon ve artan vergi dilimi ile kamu emekçisinin alım gücü yerle bir edilmiştir. Eğitim emekçileri, daha ayın başında ayın sonunu kara kara düşünür hale gelmiştir” ifadelerini kullandı. Eğitim-İş olarak hükümetten isteklerini de sıralayan Yiğit, şunları kaydetti: “Eğitim emekçileri olarak insanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istiyoruz. Tüm eğitim emekçileri için kadrolu, güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz. Eğitim çalışanlarının görev tanımlarının yapılmasını, angarya çalışmaya son verilmesini istiyoruz. Üniversitelerimizde akademik ve idari kadrolar arasındaki keskin çizgilerin azaltılmasını, görevde yükselme koşullarının liyakat sistemine göre yapılmasını, akademik teşvik ödeneğinin akademik alanların şartları göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmesini, akademisyenleri gerçekten teşvik edecek oranlarda olmasını istiyoruz.”

EYYÜB KARAKUZU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.