Özgen: Amacımız Dilenen Çocukları Sokaklardan Kurtarmak

Özgen: Amacımız Dilenen Çocukları Sokaklardan Kurtarmak

Ereğli Emniyet Müdürü Timur Özgen, dilenen çocukların sokaklardan kurtarılması amacıyla 'Temiz Eller Kirlenmesi' projesi hazırlandığını belirterek, "Proje kapmasında bizler çocukları alıp gezdireceğiz. Denize götüreceğiz. Bu çocukları...

Ereğli Emniyet Müdürü Timur Özgen, dilenen çocukların sokaklardan kurtarılması amacıyla 'Temiz Eller Kirlenmesi' projesi hazırlandığını belirterek, "Proje kapmasında bizler çocukları alıp gezdireceğiz. Denize götüreceğiz. Bu çocukları sokaktan alacağız. Gerekirse meslek sahibi yapalım. Sertifikasını verelim. İş bulma konusunda bizim projemiz içerisinde İŞKUR da var. İŞKUR vasıtası ile de iş bulalım." dedi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile başlatılan 'Temiz Eller Kirlenmesin' projesi kapsamında dilenen Roman çocukların sokaklardan kurtarılması amacıyla ilçeye bağlı Bakırlık köyünde toplantı düzenlendi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli iki karakol amiri ve 2 Çocuk Büro Amirliği personeli ile birlikte Bakırlık köyüne giden İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, burada Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir ve Bakırlık Muhtarı Metin Demir başta olmak üzere, köy halkı ile bir araya geldi. Burada köylülerle sohbet eden Özgen, 'Temiz Eller Kirlenmesi' projesi ile ilgili olarak köylülere bilgi verdi. Sokaklarda dilenen çocukların yerinin okul olduğunu ve bu konuda Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın projeye tam destek verdiğini kaydeden Özgen, "Kampanyayı Kaymakam Bey de çok destekliyor. Eğitim anlamında eğer bir eksiklik varsa, çocukta onu karşılamakla ilgili Kaymakam Bey de her zaman yanınızda olacak. En azından olanı bertaraf edelim. Olma ihtimali olanları da önleyelim. Şehre, Ereğli'ye çağdaş bir görünüm kazandıralım. Dilenen çocuklarla ilgili olarak çok büyük bir problemimiz yok. Mevcut olanlar tespit aşamasında yarıya düştü. Ama en azından bundan sonra bunu nasıl engelleriz. Mevcut olanları nasıl sıfırlarız, meselemiz tamamen bu. Bunun nasıl yapıldığını tespit ediyoruz. Bunu yapan çocuklarla alakalı da gerekirse eğitimle alakalı Kaymakam Bey bütün masrafları karşılamakla alakalı destek de veriyor." diye konuştu.

"İŞKUR VASITASI İLE İŞ BULALIM"

Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir'in 'Romanlar için toplu konut projemiz var. Bununla alakalı da girişimlerde bulunduk. Bin konutluk bir toplu konut yaptırma hedefindeyiz' sözü üzerine konuşan İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, şöyle devam etti: "Toplu konutta oturan insanlar olarak sizler çocuklarınızın yaptığı hareketleri gördüğünüzde sizler de rahatsız olacaksınız. Bu çocukları sokaktan alalım. Tekrar sokağa inmelerini engelleyelim. Onun yerine de bir şeyler koyalım. Bu konuda sizlerin çocuğunu alacağız. İzin verirseniz. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Ereğli gezisi yaptıracağız. Belki de Ereğli'nin tamamını gezmemiştir bu çocuklar. Bizler çocukları alıp gezdireceğiz. Denize götüreceğiz. Bu çocukları sokaktan alacağız. Gerekirse meslek sahibi yapalım. Sertifikasını verelim. İş bulma konusunda bizim projemiz içerisinde İŞKUR da var. İŞKUR vasıtası ile de iş bulalım."

Yapılan toplantı sonunda Emniyet Müdürü Timur Özgen, köyde düğünleri olan Pınar-Özkan Demir çiftini tebrik etti. Özgen ve beraberindeki heyet daha sonra köyden ayrıldı.

Toplantı ile ilgili olarak açıklamada bulunan Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir, tek amaçlarının dilenen çocukların eğitim almalarını sağlamak olduğunu söyledi. Demir, "Çocukların yoldan, sokaktan ve dilencilikten kurtarılması için İŞKUR, Kaymakamlık ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapacağımız çalışmalarla halkı bilinçlendirmek, eğitim, sanat ve meslek edindirmek gibi konuları tartıştık. El ele çalışacağımız için çok mutluyuz." dedi.

Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir, çocuklarla ilgili sadece dilencilik olayı olduğunu ve ilçede dağınık halde olan Romanların bir arada toplanması amacıyla toplu konut ile ilgili yer tespitinin yapıldığını, bu konuda resmi kurumların kendilerine yardımcı olmalarını istediklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.