Özel olmazsa olmaz

Özel olmazsa olmaz

Konya'nın potansiyeli ile Özel Ekonomi Bölgesi'ni çoktan hak ettiğini söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, sanayinin daha çok üretmesi için Özel Ekonomi Bölgesi'nin Konya'nın olmazsa olma

Konya'nın potansiyeli ile Özel Ekonomi Bölgesi'ni çoktan hak ettiğini söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, sanayinin daha çok üretmesi için Özel Ekonomi Bölgesi'nin Konya'nın olmazsa olmazı olduğunu söyledi

2011 yılında 1,2 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmış olan Konya için Özel Ekonomi Bölgesi büyük önem arz ediyor. İş ve sanayi çevresi, Konya'nın daha büyük ihracat rakamlarına ulaşabilmek için gerekli sanayi alt yapısına sahip olduğunu belirterek, Özel Ekonomi Bölgesi'nin muhakkak Konya'da yer alması gerektiğini bildiriyor.

Konuyla ilgili gazetemize değerlendirme yapan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Konya'nın yeterince destek aldığı takdirde daha yüksek ihracat rakamlarını yakalamasının bir hayal olmadığını dile getirdi. Konya'nın son dönemde yakaladığı ticari yükselişin artarak devam ettiğini bildiren Aslan Korkmaz, "Türkiye’nin ortasında birçok lokomotif sektörü bünyesinde bulunduran şehrimizin sanayisi her geçen gün üretim gücünü arttırmakta, bununla beraber sadece Türkiye değil, dünya pazarında da önemli bir yer almaktadır. Üretimi arttıran sanayicilerimiz 2011 yılında 1,2 milyar dolar ihracat ile ülkemizde 1 milyar dolardan fazla ihracat yapan iller kategorisine girmiştir. Sanayi alanında gelişimini hızla sürdüren şehrimiz son teşvik kanununda yakaladığı avantaj ile yeni yatırım ve yatırımları büyütme noktasında önemli bir merkez olmuştur. Bu noktada ülkemizin daha ileri ülkeler seviyesinde üretim yapması ve dış ticaret açığının azaltılması noktasında başlattığı yeni teşvik kanunu çalışmaları önemli bir dönüm noktası olacaktır" diye konuştu.

BÖLGENİN LOKOMOTİFİ KONYA'DIR

Konya'nın, hem ülkemizin hem de İç Anadolu Bölgesinin tarım, ticaret, sanayi ve turizm cazibe merkezi olarak hinterlandındaki illere lokomotif görev yapan, ülke ekonomisine önemli katkıları bulunan bir üretim üssü olduğuna vurgu yapan Aslan Korkmaz, "Ekonomide kendi öz sermayesi ile kalkınmayı başarmış bir il olan Konya, organize sanayi bölgeleri ve özel sanayi siteleri ile Türkiye’de en fazla KOBİ’yi bünyesinde barındıran iller arasına girmiştir. Konya’da sanayi ve hizmet sektörünün güçlü yapısı ve çeşitliliği, krizden asgari etkilenme becerisi, iç ve dış piyasalardaki dinamik olumlu bir izlenimi, güçlü ihracat potansiyeli gibi avantajları da beraberinde getirmektedir. Bu noktada teşvik sisteminde yer alan 4 bölgenin sayısının 6 veya 7'ye çıkarılacak olması, burada çalışmaları tamamlanan yeni sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksinin sonuçları dikkate alınarak otomotiv, makine, tarım makineleri, gıda, döküm, ambalaj, demir çelik ve kimya gibi bazı sektörlerin ‘stratejik' olarak kabul edilip, yatırımlarında cazip hale getirilecek olması önemli bir dönüm noktası olacaktır" dedi.

ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİ İÇİN EN UYGUN MERKEZ

Konya'nın sahip olduğu bu avantajlarla birlikte, planlanan Özel Ekonomi Bölgesi’nin, coğrafi yapısı ve konumu, kolay lojistik imkanları, gelişmiş nüfus ve sanayi alt yapısı yönünden önemli bir merkez olan ve tüm alt yapı imkanlarına sahip olan bir il olduğuna işaret eden Aslan Korkmaz, "Özel ekonomi bölgesinin ilimizde kurulmasının, Konya sanayisinin daha yüksek üretim düzeylerini yakalaması ve Türkiye’nin önemli bir ticaret merkezi olmasındaki hedeflerini yakalamada rolü tartışılamaz. MÜSİAD Konya Şubesi olarak Konya’nın Özel Ekonomi Bölgesini fazlasıyla hak ettiğine inanıyoruz. Konya’nın olmazsa olmazı olan özel ekonomi bölgesi çalışmalarına destek vermekte ve hazırladığımız raporlarla konunun takipçisi olacağımızı belirtmekteyiz” ifadelerini kullandı.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.