Özel okul fiyatlarına dev zam! Yıllık ücreti 1 milyon 400 bin lira olan okul şaşırttı

Özel okul fiyatlarına dev zam! Yıllık ücreti 1 milyon 400 bin lira olan okul şaşırttı

Türkiye'de özel okul fiyatları zaman zaman gündeme geliyor. Türkiye'deki en pahalı okullar belli oldu. Yıllık ücreti 1 milyon 400 bin lira olan okul herkesi şaşırttı.

Türkiye'de enflasyonun etkisiyle en çok zam gelen sektörlerin başında eğitim geliyor. Vatandaş bu zamların ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Özel okullara gelen zamlara halk isyan ediyor. Geçen yıla göre özel okul fiyatlarında kayda değer bir artış var. Bazı okullarda fiyatlar neredeyse iki katına çıktı. Bu durum, özellikle orta gelirli aileler için büyük bir yük oluşturuyor. Türkiye'nin en pahalı özel okulları belli oldu.

Ekonomim'de yer alan habere göre, Koç Lisesi'nde bu yıl eğitime başlayan bir öğrencinin lise eğitimini tamamlaması durumunda, ara sınıflardaki zamlarla birlikte ödeyeceği toplam ücretin 7 milyon TL'yi aşacağı belirtiliyor.

okul-1.jpg

HAZIRLIK SINIFI ÜCRETİ 1 MİLYON TL'Yİ AŞTI!

Robert Kolej, bu yıl da en yüksek ücret talep eden özel okullar arasında yer alıyor. LGS'de en az yüzde 0.5'lik dilime giren öğrencileri kabul eden okul, hazırlık sınıfı ücretini geçen yıla göre yüzde 135 artırarak 1 milyon 47 bin 900 TL'ye çıkardı. Bu rakam, özel okul tarihindeki en yüksek fiyatlardan biri olarak dikkat çekiyor. Sadece Koç Lisesi ve Robert Kolej değil, birçok özel kolej de bu yıl fiyatlarında önemli artışlara gitti. Bu durum, velileri büyük bir çıkmaza sürüklüyor.

FRANSIZ LİSESİ'NDEN YÜZDE 50 ZAM!

LGS puanı ile öğrenci alan prestijli Fransız liselerinde de hazırlık sınıfı ücretlerine yüksek oranlarda zam yapıldı. Zam oranları yüzde 150'yi bulurken, veliler bu duruma tepkili. Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi'nin hazırlık sınıfı ücreti bu yıl 953 bin 180 TL olarak açıklandı. Saint Benoit Fransız Lisesi ise 890 bin TL'lik bir ücret belirledi.

Diğer özel okulların fiyatları ise şu şekilde:

Özel Alman Lisesi: 905 bin TL (Kırtasiye ücreti dahil, 10 taksit imkanı).
İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi: 750 bin TL.
Üsküdar Amerikan Lisesi: 975 bin TL.
Tarsus Amerikan Koleji: 736 bin TL.
İzmir Amerikan Koleji: 775 bin TL.
Sainte Pulcherie Fransız Lisesi: 862 bin TL.
Galileo Galilei İtalyan Lisesi: 417 bin TL.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum