Özel İletişim Vergisi kalkmalı

Özel İletişim Vergisi kalkmalı

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Özel İletişim Vergisinin 3 operatör içinde yıllardır konuşulduğunu belirterek, bu verginin kalkması gerektiğini söyledi

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Turkcell’in 2011 yılında 19.6 milyar TL yatırım yaptığını belirterek, “18 yıldır  yatırım yapıyoruz, yatırım yapmaya da devam edeceğiz” dedi. 2001 yılında kaliteye odaklandıklarını vurgulayan Terzioğlu, “1 yılda dünya ile  ay arasındaki mesafe kadar test yaptık. 370 bin kilometrelik testimizi sokakta, karada, denizde, havada, tren yolunda her yerde yaptık” ifadelerini kullandı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Terzioğlu, 3G altyapısı ile birlikte mobil trafiğinin internetin hızlı büyümesi ve mobil uygulamaların da etkisiyle önemli ölçüde arttığına dikkat çekerek, 2009 yılına göre mobil internet trafiğinin 2011 yılında 13 kat arttığını söyledi. Mobil internet kullanımının her geçen gün yaygınlaşmasıyla birlikte yüksek bant genişliğine yönelik ihtiyacın arttığını dile getiren Terzioğlu, “Mobil teknolojilerdeki gelişim süreci ise ihtiyaçlara paralel olarak ilerliyor. Pek çok noktada Turkcell’lilerin mobil internet hızı iki katına

 çıktı. Türkiye’nin her yerinde 3G’de 43.2 Mbps hızımız var. Bu hıza ulaşan Türkiye’deki ilk, dünyada ise 13 operatörden biriyiz. 2012 yılı hedefimiz datada mevcut hızı ikiye katlayarak 84 Mbps hıza ulaşmak. 2014 yılında ise bu hızı 168 Mbps’e çıkarmayı öngörüyoruz. Şebeke kesintileri, müşteri şikayetleri, şebeke ekipmanlarının birbiriyle ilişkilendirildi. Geleceğe yönelik similasyonların çalıştırılıyor bu projeksiyonlardan faydalanarak kesintilerin önceden öngörülerek müdahale edilebilecek. 370 bin kilometrelik testimizi sokakta, karada, denizde, havada, tren yolunda her yerde yaptık” dedi.

Vatandaşların yurt dışına çıkarken telefonlarını yurt dışı görüşmelere açtırmayı unuttuklarını, bu konuda büyük sıkıntılar çektiklerini anlatan Terzioğlu, “Roam Activate uygulaması ile ülkelerinde iken roaming servisini etkinleştirmeden yurtdışına çıkan müşterilerin müşteri hizmetlerine  ulaşmasına ve roaming isteği göndermesine olanak sağladık. Böylece uçaktan inildiği zaman telefona bir mesaj geliyor. İsteyen müşteriler bu mesaja cevap vererek telefonlarını yurt dışına açtırıyor. 2010 yılı Eylül ayından itibaren sistemi 90 bin kişinin kullandı” ifadelerini kullandı.

TOPLAM BAZ İSTASYONU SAYISI 29.5 BİN

 Bugün toplam baz istasyonu sayısının 29 bin 500 olduğunun bilgisini paylaşan Terzioğlu, “2G’de kapsama alanımız yüzde 99.13’ünü kapsıyoruz. 3G’de ise kapsama rakamımız Türkiye nüfusuna göre yüzde 88’ine ulaştı. Nüfusu 500-1000 arası olan yerleşim alanlarında da kapsama oranımız yüzde 96.3’ü buldu. Türkiye’deki toplam 34 bin 191 köyün yüzde 88.2’sine ulaştık ve geride kalan az sayıdaki köyümüze de Turkcell kalitesini taşımak

 için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Terzioğlu, evlere ve işlerlerine fiber götüren ilk şirket olduklarının altını çizerek, 2011 yılı sonunda 30 bin kilometreyi aşan bir fiber altyapıya sahip olduklarını, 10 ilde 1 milyon haneye ulaştıklarını kaydetti.

Türkiye’nin her yerindeki insanlara ulaştıklarını belirten Terzioğlu, 191 nüfuslu, 28 haneli il merkezine 80 kilometre uzaklıkta Batman Vergili  köyünde kesintisiz iletişim için eşek sırtında jeneratör taşıdıklarını aktardı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, Özel İletişim Vergisi’nin kalkması konusundaki çalışmaları gündeme getirmesini hatırlatması üzerine Terzioğlu,  Özel İletişim Vergisi’nin 3 operatör içinde yıllardır konuşulduğunu söyledi. Terzioğlu, “Vergi oranları çok yüksek. Umarım bütçemizde elverdikçe bu oranlar yavaş yavaş düşecek veya kalkacaktır” ifadelerini kullandı.

YENİ ÜLKELERE AÇILMAYI ÇOK İSTİYORUZ

 Yurtdışı yatırımlarından bahseden Terzioğlu, şu anda Turkcell’in direkt olarak Belarus, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs’ta şirketleri olduğunu belirterek,  “Aynı zamanda FİN tur ortaklığı üzerinden de Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan Moldova var. Yeni ülkeler hep katmak istiyoruz. En son kamuya açıkladığımız Bulgaristan konusu var. Bulgaristan’a teklif verdik. Sonucunu bekliyoruz. Biz yeni ülkelere açılmayı çok istiyoruz ve bu konuda çok açığız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.