Özel Enderunda meslek tanıtım günleri

Özel Enderunda meslek tanıtım günleri

Enderun Liseleri Rehberlik Servisi tarafından "Meslek Tanıtım Günleri" düzenlendi

Enderun Liseleri Rehberlik Servisi tarafından "Meslek Tanıtım Günleri" düzenlendi. Değişik mesleklerden uzmanların katıldığı etkinlikte, öğrenciler ilgi duydukları meslekle ilgili merak ettikleri konuları öğrenme imkânı buldu.

Meslek seçimi yapacak öğrencileri meslekler konusunda bilgilendirmeyi ve doğru karar vermelerini hedefleyen “Meslek Tanıtım Günleri ” Özel Enderun Liselerinde 5-8 Mart 2012 tarihleri arasında düzenleniyor. Okul Rehberlik öğretmenleri Derviş Tonbak ve Halim Selvi rehberliğinde düzenlenen tanıtım günlerine öğrenciler büyük ilgi gösterirken, ağırlıklı olarak katılımcı meslek grupları okul öğrenci velilerinden seçildi. Meslek tanıtımı ile ilgili çalışmaların ilerleyen tarihlerde devam edeceği belirtildi. Program çerçevesinde konuklar mesleklerini tanıttıktan sonra öğrencilerimizin merak ettiği soruları yanıtlayarak öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Konuşmacılar alanlarına göre sınıflara tek tek girip kendi meslekleri hakkında katılımcı öğrencilere bilgiler vererek, öğrencilerin motivasyonlarının arttırılmasına ve hedeflerinin belirlenmesine yardımcı oldular.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuklar, gençlere kendilerine güvenmelerini ve olmak istediği mesleği iyi araştırıp ona göre kendilerine bir program hazırlamalarını tavsiye ettiler.

Okul Rehberlik Öğretmeni Derviş Tonbak, “Her insanın bir becerisi bir mesleğe yatkınlığı vardır. Esas olan kişinin kendi yeteneğine göre uygun mesleği seçmelidir.” diyerek mesleklerin tanıtımı öğrencilerin ileriki hayatlarında kendilerine hitap eden meslekleri seçmelerinde ve bir an önce istihdama katılmalarına ön ayak olmalarında etkili olacağını belirtti. Rehberlik Öğretmeni Halim Selvi ise, “Meslek Tanıtım Günleri’ne katkı sağlayan katılımcılarımıza öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul idaremiz adına teşekkür ederiz” dedi.

MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.