Özel Enderun Türkiye 2.si

Özel Enderun Türkiye 2.si

Milli Eğitim Bakanlığının 2011 yılı Yılın Kalite Okulu kapsamında Özel Enderun Liseleri, Türkiye 2.si seçildi

Milli Eğitim Bakanlığının 2011 yılı ‘Yılın Kalite Okulu’ kapsamında Özel Enderun Liseleri, Türkiye 2.’si seçildi. Özel Gençlik İlköğretim Okulu da ‘Yılın Kalite Ekibi’ kapsamında Türkiye birincisi oldu.

 

 “Öğrenmeyi öğreterek gençliği yetiştiren okul” sloganıyla hareket eden Özel Gençlik İlköğretim Okulu ve “Kalitesi ve değerleriyle gençliğin idealindeki seçkin okul” sloganıyla eğitim-öğretime devam eden Özel Enderun Liseleri aldıkları derecelerle Konya’nın gururu oldular.

Aldıkları başarılar kapsamında gazetemizi ziyaret eden Özel Enderun Liseleri Müdürü İlhan Yılmaz, Özel Gençlik Dershaneleri Meram Şube Müdürü Barış Çağlayan Çakır ve Özel Gençlik Dershaneleri Meram Şube Müdür Yardımcısı Said Turgut, derecelerin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Özel Enderun Liseleri Müdürü İlhan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının özel okullar arasında 5 ayrı kriterde ve 130 alt kriterde değerlendirme yaptığını belirterek, öncelikle ilçelerde, illerde ve daha sonra Türkiye genelinde elemelerin yapıldığını söyledi. Konya birincisi olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığının oluşturduğu komisyonun okula gelerek incelemelerde bulunduğunu anlatan Yılmaz, kesin sonuçların ise 18 Nisan 2011 tarihinde açıklandığını söyledi. 2 Haziran’da da Ankara’da düzenlenen törenle dereceye giren okullara ödüllerinin verildiğini ifade eden Yılmaz, “Elde ettiğimiz bu başarı okul idarecileri ve öğretmenleri olduğu kadar öğrenci ve velilerimizindir. Okul olarak milli eğitim müfredatına bağlı kaldığımız gibi karakter eğitimine de önem veriyoruz. Bu kapsamında değerler eğitimini ele alarak gençlerin iyi bir birey olarak toplumda yer alması için çalışıyoruz. 21 Haziran 2011 Salı günü Bera Mevlana Otel’de düzenleyeceğimiz programla aldığımız dereceleri kamuoyuyla paylaşacağız. Özel Enderun Liseleri olarak bundan sonra aynı başarıları almak için çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz” dedi.  

HASAN AYHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.