Özel Başak Koleji öğrencileri kitap kurdu

Özel Başak Koleji öğrencileri kitap kurdu

Özel Başak Koleji Öğrencileri Konya’da düzenlenen kitap fuarına katıldılar

Fuarda çeşitli kitapları inceleyen öğrenciler şair ve yazarlarla birebir görüşme ve sohbet etme fırsatını yakaladı.

Öğrenciler, duydukları memnuniyeti satın aldıkları kitapları yazarlarına imzalatarak pekiştirdi.
Öğrencilerin bu ilgisinden oldukça memnun kalan Özel Başak Koleji yönetimi,öğrencilerini ödüllendirmek için  Konya kitap fuarına katılan şair ve yazarlardan Bestami Yazgan ve Yusuf Dursun’u Özel Başak Koleji Konferans salonunda öğrencileri ile buluşturdu.
Konferans Özel Başak Koleji İlkokul-Ortaokul Müdürü İsmail Öz’ün takdim konuşmasıyla başladı.Öz, “Öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmek ve bunu alışkanlık haline getirmek için okul içinde yıl boyu çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Özel Başak Koleji olarak kitap okuma saatleri düzenleyerek öğrencilerimizi sistemli ve düzenli olarak kitap okumaya teşvik ediyoruz.Hedeflenen düzeyde kitap okuyan öğrencilerimize de ödül olarak beğendiği şair ve yazarların kitaplarını hediye ediyoruz. Ayrıca bu beğenilen şair ve yazarları  okulumuza davet ediyoruz. Öğrencilerimiz okudukları kitapları yazarlarına imzalatmanın ve onlarla sohbet ederek  yakından tanımanın heyecanını yaşıyorlar. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Şair ve Yazar Yusuf Dursun Kitap okumanın önemini vurgulayarak başladığı konuşmasında: “ Toplumların kültür seviyesi okuduğu kitapla ölçülür.Bu anlamda kitap insan olmanın da ölçüsüdür.Herkes insan olarak doğar ancak kitaplarla insan olmanın erdem ve değerine kavuşurlar” dedi. Konferansa katılan diğer şair ve yazar Bestami Yazgan da “Milletlerin ekonomik, sosyal ve huzur anlamında aradıkları refahın yegane kaynağı kitaptır. Kitap okuyan toplumların birbirlerinin hak ve hukukuna daha çok saygı gösterdiklerini görüyoruz .Maharetin hırsıza karşı kaliteli kilit geliştirmek değil hırsızlık yapmayan kaliteli insan yetiştirmek olduğunu söyleyen Yazgan bunun  için mücadele veren Özel Başak Koleji Öğretmenleri ve yöneticilerine teşekkür etti. Konferansa katılan Yusuf Dursun’da böyle anlamlı bir projeyle şair-yazar ve öğrenci buluşmasını sağlayan okul yetkililerine teşekkür etti. Konferansın sonunda Dursun ve Yazgan kaleme aldıkları kitaplarını Özel Başak Koleji öğrencilerine tanıttı ve imza töreninin ardından konferans sona erdi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.