Özağan görevini yıl sonunda bırakıyor

Özağan görevini yıl sonunda bırakıyor

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi 9.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen genel kurulda mevcut başkan Veli Özağan 2017 yılının sonunda görevini bırakacağını açıkladı.

Konu ile açıklama yapmak için kürsüye çıkan Özağan, “Dernek olarak Konya'da, sadece görme engellilere değil, bütün engelli kardeşlerimize hizmet etmeye çalıştık. Kadın üyelerimizle daha çok ilgilendik. Engelli kadınlarımızla yakından ilgilendik. Onlara daha çok haklar tanıdık. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in açıkladığı verilerde, Türkiye'de yaşayan engellilerin sayısı tam olarak verilmemektedir. Bu sayı tam olarak belirlendiği taktirde, yatırımların da artacağını düşünüyorum. Uzun zamandır yürüttüğüm görevimi 2017 yılının sonunda bırakıyorum. Benden sonra yerime gelecek kardeşlerimin de derneğimizi en iyi şekilde temsil edeceğinden hiç bir şüphem yok” dedi.

MÜCADELEMİZ HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

Görmeyenleri Koruma Derneği Genel Başkanı Haldun Kırkık ise , “Çocukluğumdan beri babamın da görme engelli olması sebebi ile bu işin içindeyim. Profesyonel anlamda ise 35 yıldır faaliyet gösteriyorum. Engelli Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olarak engellilere yardım konusunda bir çok faaliyetlerde bulunduk. Engellilere yönelik mesleki eğitim kursları açarak onları hayata kazandırdık. Yapılan bu hizmetler çok önemlidir. Çünkü, evden dışarı çıkmayan engelli kardeşlerimizin iş hayatına atılmasını sağladık. Bize eğitim için gelen engelli kardeşlerimiz, şimdi üniversite mezunu oldu. Onların bu başarısını gördükçe gururlanıyorum. Engelliler de her insanın isteği şeyleri, hayata atılmayı, iş sahibi olmayı, aile kurmayı ister. Biz de bu isteklerinin karşılanması konusunda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmalardan sonra genel kurulda derneğin faaliyet raporları ve gelir gider masrafları üzerinde konuşuldu.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.