Oyunlar için geri sayım

Oyunlar için geri sayım

1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları 20-23 Nisan günlerinde Konyada yapılacak

İngiltere’den Azerbaycan’a ülke sporcuları, Konya’daki büyük spor festivalinde sahne alacak

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde Konya Valiliği, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce organize edilecek “1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları” 20-23 Nisan tarihleri arasında Konya’da yapılacak. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın himayelerinde ve Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı İbrahim Uğur Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve şehrin sanayicilerinin desteklediği organizasyon için hazırlıklar sürdürülüyor.
YARIŞMA TAKVİME ALINDI
Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, atletizm, halter, satranç, bisiklet, jimnastik, tekvando, ve karate branşlarında yapılacak yarışmaların ülkemizde bir başlangıç olacağına dikkat çekip, “Organizasyona dahil yedi branşta federasyonlarımızla koordineli davet mektuplarını ulaştırdık. Federasyonlarımız 2011 resmi yarışmalar takviminde 1.Uluslararası Konya Çocuk Spor Oyunları’na yer verdi. İngiltere, İspanya, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Bosna-Hersek, Suriye, Azerbaycan gibi ülkeler davetimize olumlu cevap verdiler. Konya bu organizasyon için kenetlendi. Nisan ayı itibariyle şehri afiş ve bayraklarla donatacağız. Konya’da yabancı ülkelerden gelecek çocuklarla bizim çocuklarımız hem sportif ham de kültürel bir kaynaşma içinde olacak. Biz bu olayı yalnızca sportif yarışmalar olarak değerlendirmiyoruz. Bu bir uluslararası spor şenliği olacak. Konya’ya gelen her çocuk Türkiye ve Konya’ya ait çok güzel anılarla ülkelerine geri dönecekler” dedi.
ORGANİZASYON VALİ DOĞAN’IN HİMAYESİNDE
Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün projeye verdiği destekle yola çıktıklarını ve şehrin mülki amirlerinin de talimatları çerçevesinde hazırlıkların sürdürüldüğüne değinen Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, “Sayın Genel Müdürümüz Yunus Akgül’ün tahsis ettiği ön bütçe ile yaklaşık bir yıl önce çalışmaları başlattık. Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan, organizasyona büyük hassasiyet gösteriyor. Sıkça Sayın Valimizi ziyaret ederek organizasyonla ilgili gelişmeler konusunda kendilerini bilgilendiriyorum. Valimizin himayeleri, sağladığı ek kaynaklar ve belediyelerimizin destekleri ile bu organizasyondan yüz akıyla çıkacağız. Bu organizasyon Konya’da çocukların sportif bilinçlenmelerine büyük faydalar sunacak ve altyapıya büyük hareket getirecek” dedi
Konya’da düzenlenecek oyunlara yurt içi ve yurt dışından toplam 350’ye yakın sporcu, idareci ve antrenörün katılmasını beklediklerini vurgulayan Yıldız, dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası içerisinde böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu belirtti. “1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları” ile sporu bir araç olarak kullanarak, ülkemiz sporcularının farklı kültürleri tanımalarını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Yıldız, açıklamasında şunları kaydetti: “Gerçekleştireceğimiz organizasyonla gelecek yabancı sporculara, ülkemizi ve Konya’yı en iyi şekilde tanıtacağız. Küçük yaşta spora başlayan sporcularımızın, uluslararası düzeyde spor tecrübesi kazanmalarını sağlayacağız ve sporculara Fair-play ruhunu kazandıracağız. ‘1.Uluslararası Çocuk Spor Oyunları’ Konya’da gerçekleştirildikten sonra, önümüzdeki süreçte diğer illerimizde düzenlenecek ve zaman içinde dünyanın diğer şehirlerinde organize edilecek ve Dünya Çocuk Olimpiyatı’na dönüşmesi sağlanacak.” Yıldız, “1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları’na”, branşlara göre atletizm (36), bisiklet (42), jimnastik (30), halter (48), karate (72), tekvando (72), satranç (42) olmak üzere toplam 342 sporcunun katılacağını belirtti.
TSYD Konya Şubesi, 1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları’nda medyaya haber akışının daha sağlıklı yürütülmesi için Basın Organizasyon Komitesi tesis etti. TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar’ın öncülüğünde toplanan yönetim kurulu, organizasyona sayılı günler kala medya çalışmalarının daha düzenli yürütülmesine ilişkin karar aldı. Başkan Recep Çınar, “Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde Konya Valiliği, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce organize edilecek “1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları”nın Türkiye ve Konya için çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekerek, “20-23 Nisan tarihleri arasında Konya’da yapılacak organizasyonda arkadaşlarımız arasında bir işbölümüne girişeceğiz. Her arkadaşımızın bir branştan sorumlu olmasını arzuluyoruz” dedi.
Recep Çınar Başkanlığındaki Cihat Yazıcı, Orhan Berk ve Ömer Altay’dan oluşan heyet, daha sonra Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Başkan Çınar, GSİM Konya İl Müdürü Yıldız’a, “Konya TSYD olarak her konuda yanındayız. Heyet olarak, önümüzdeki günlerde organizasyona ilişkin ziyaretlerde bulunup, destek havzasını genişleteceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.