Oyun Oynanamayan Çocuk Parkı

Oyun Oynanamayan Çocuk Parkı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi 4. Cadde üzerinde 9 ay önce kurulan çocuk oyun parkı, çevre düzenlemesi yapılmadığı için kullanılamıyor. Oyun araçlarının çevresinde bulunan taşlar ve toprak zemin yaralanmalara yol açtığı...

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi 4. Cadde üzerinde 9 ay önce kurulan çocuk oyun parkı, çevre düzenlemesi yapılmadığı için kullanılamıyor. Oyun araçlarının çevresinde bulunan taşlar ve toprak zemin yaralanmalara yol açtığı için aileler çocuklarını parkta oynamasına izin vermiyor. Kullanılmadığı için atıl durumda bekleyen oyun araçları çürümeye yüz tutuyor.

Mahalle sakinlerinden Çetin Solmaz, oyun parkının Ocak ayında kurulduğunu belirtti. Oyun parkı kurulduktan çevre düzenlemesi yapılmadığı için çocukların kullanmadığını söyleyen Solmaz, “Park alanında taşlar var ve zemin toprak. Çevre düzenlemesi yok. Yaralanmadan endişe eden aileler çocukların parka girmesine izin vermiyor. Aynı zamanda böcekle, kurumuş otlar var. Çocuklar da oynamayı zaten istemiyor. Taşlar keskin. Yaralanabiliyorlar. Bu parkın yapılması burada oturan çocuklar için güzel bir hediye olacaktır."diye konuştu.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ'NDEN 30 PARK PROJESİ

Öte yandan Yeşilyurt Belediyesi tarafından 30 günde, 30 park projesi başlatıldı. Proje kapsamında Seyran Mahallesi Yeşilevler Caddesi İMKB Okulu yanına üçüncü parkın temeli atıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Seyran Mahallesi'nde muhtarımız ve mahalle sakinlerimizle bugün üçüncü parkımızın temelini atıyoruz. Bu parkımız 550 metrekare yeşil alan 845 metrekare sert zemin ve yürüme alanı olmak üzere toplam bin 395 metrekaredir. Parkın çevresinde yürüyüş ve bisiklet yolu olacak. Bu parkımızın bir diğer özelliği Tema Park dediğimiz 3 boyutlu lale temasının işlendiği bir park olmasıdır. Bu 3 boyutlu çalışma ahşap ile işleneceği için vatandaşlarımız rahatlıkla parklarımızda oturabilecek." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.