Oyun alanı için kapı kapı imza topladılar

Oyun alanı için kapı kapı imza topladılar

Mahallelerine park isteyen çocukların bir dilekçe yazarak kapı kapı imza toplaması ve gayretleri vatandaşların takdirini kazandı.

Büyük Kovanağzı Mahallesi’nde ikamet eden çocuklar, mahallelerinde bir çocuk parkı yapılmadığı için sokaklarda oynamak zorunda kalıyor.Sokakta oynarken mahallelilerin tepkisi ile karşılaştıklarını ifade eden çocuklar Meram Belediyesi’nden mahallelerine çocuk parkı yapmasını talep ediyor. Bunun için 3 çocuk bir dilekçe yazarak mahallelilerden imza topladı.

Muhammet Bedirhan Öğüt, Emre Zorlu ve Umut Korana isimli 3 çocuk, mahallelerindeki evlerin zillerine basarak çocuk parkı talebinin olduğu dilekçeyi imzalattırıyor. Meram Belediyesi’ne yazılan dilekçe metninde “Mahallemizde hiç çocuk parkı ve oyun alanı yok. Bu yüzden komşularımızdan tepki görüyoruz ve siz değerli büyüklerimizden kimseyi rahatsız etmeden oyun oynayabileceğimiz bir alan istiyoruz” ifadelerine yer verildi. En yakın çocuk parkına gidebilmek için Azerbeycan Caddesi’ni geçmek zorunda olduklarını ifade eden çocuklar, caddenin çok yoğun trafiği olduğunu belirterek, “Mahallemizde oyun oynayacağımız alan yok. Belediye başkanından mahallemize bir oyun parkı istiyoruz” şeklinde konuştu.  Mahalleli vatandaşlar da mahallelerinin çok uzun süre önce imarlı hale gelmesine rağmen herhangi bir yatırım alamadıklarını dile getirerek, “Bari çocuklarımız sokağa çıktıklarında rahatça oynayabilsinler. Belediyemizden çocuklarımıza bir oyun parkı istiyoruz” dedi.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum