Ova'da hasat başladı

Ova'da hasat başladı

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak nitelendirilen Konya Ovası'nda hububat hasadı başladı. İlk arpa hasadı Altınekin'in Dedeler Mahallesi'nde yapıldı. Rekoltenin yüksek olması üreticiyi sevindirdi

Konya Ovası'nda hububat hasat zamanı geldi. Ova çiftçisi hasat hazırlıklarını günler öncesinden tamamlamıştı. Konya ve çevresinde sadece çiftçilerin değil, esnafın da adeta iple çektiği harman mesaisi başladı. Hasat mesaisinin Temmuz ortasına kadar sürmesi bekleniyor. Hasatta kullanılacak biçerdöverler de, geçen haftalarda Konya'ya gelmişti. Çiftçiler, bu yıl geçen yıllara oranla daha çok ürün bekliyor. Altınekin ilçesine bağlı Dedeler Mahallesi'nde 2015 yılı sezonun ilk arpa hasadına başlandı. İlk hasatla ilgili Altınekin Ziraat Odası Bekir Kağnıcıoğlu, açıklamalarda bulundu. Kağnıcıoğlu, ilçede 7 bin 550 dekar alanda arpa, buğday ekili olan arazide arpa ve buğday hasadının başladığını söyledi.

VERİMLER ÜRETİCİYİ SEVİNDİRDİ

Bölgedeki mevsimsel bol yağışlar nedeniyle rekoltenin sevindirici bir düzeyde olduğunu belirten Kağnıcıoğlu, verimlerin üreticilerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Kağnıcıoğlu, geçen yıl yaşanan kuraklık ve kötü hava koşullarından dolayı yeterince ürün ve gelir elde edemeyen üreticinin bu yıl iyi gelir edeceğini söyledi. Kağnıcıoğlu, sulu tarım yapılan alanlarda dekar başına yaklaşık 425, kıraç alanlarda ise dekar başına ortalama 380 kilo buğday ve arpa hasadı gerçekleştiğini bildirdi. Hasadın Ramazan Bayramı'na kadar tamamlanmasının beklendiğini kaydeden Kağnıcıoğlu, 2015 yılı mahsulünün çiftçilere bol bereketli olmasını diledi.

ERDOĞAN ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.