Oturum izinlerini Göç İdaresi verecek

Oturum izinlerini Göç İdaresi verecek

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında şekli ve içeriği yeniden belirlenen “İkamet İzni” belgelerinin basım ve dağıtım işlemlerine başladı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yabancıların ikamet izni ilk, geçiş ve uzatma başvurularını internet üzerinden yapabilmeleri için yeni uygulamayı hizmete sokuyor. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar gereğince yabancılara ilişkin iş ve işlemler il göç idaresi müdürlükleri tarafından yürütülmeye başlandı. Uygulamada pilot il Konya seçildi. Konya'da yaşayan yabancı uyruklular ikematgah işlemlerini ve oturum izinlerini Göç İdaresi Konya İl Müdürlüğü'nden alacak.Konya'da  uygulamanın ilk defa hayata geçirildiği pilot il olma özelleği taşıyor. Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, uygulama hakkında bilgi verdi. Yabancılarla ilgili tüm uygulamaların Göç İdaresi'ne devredildiğini dile getiren Demir, "Suriyeliler hariç yabancılarla ilgili tüm işleri Göç İdaresi'ne devrettik. Oturum izinlerini, ikematgah işlemlerini Göç İdaresi Konya İl Müdürlüğü'nden yapabilir" dedi.

ADRESE TESLİM EDİLİYOR

6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu 11/4/2013 tarihli ve 28615 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve 11/4/2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girmişti. Söz konusu Kanun, 5682 sayılı Pasaport Kanunu ve 5683 sayılı Yabancıların Türkiye’de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun ( Mülga) ile düzenlenen göç ve yabancılar sistemine önemli değişiklikler getirdi.

6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin ardından operasyonel hale gelen Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, yeni göç sistemi uygulamaları kapsamında ikamet izin belgelerinin basım ve dağıtım işlemlerine hız verdi. Yeni “İkamet İzni” belgeleri, illerden yapılan ikamet başvurularının Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesinin ardından Ankara’da GÖÇ-NET kapsamında basılıyor ve PTT aracılığıyla özel zarf içerisinde yabancıların adreslerine teslim ediliyor. Yabancılara gönderilen zarfın içinde ikamet izninin yanı sıra İçişleri Bakanı'nın imzasını taşıyan bir mektup ile Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça olmak üzere beş farklı dilde hazırlanan bilgilendirici broşürler yer alıyor.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.