Otomotivdeki dönüşüm Konya'yı lider yapacak

Otomotivdeki dönüşüm Konya'yı lider yapacak

Konya Sanayi Odası tarafından, 2010 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği (OSEG) Konferansı’nın 7.’si ‘Otomotiv Sektöründe Yeni Trendler, Dönüşüm ve Etkileri’ ana temasıyla gerçekleştirildi.

İki oturumda gerçekleştirilen konferansta, otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, sektörün geleceğini, yeni trendleri ve sanayicilerin alması gereken aksiyonları paylaştı.

Konferansın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, sanayide yükselen şehir Konya’nın, otomotiv sektöründe öne çıkan iller arasında yer aldığını söyledi. Otomotiv sektörünün Konya sanayisinin nüvesini oluşturan en köklü sektörlerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükeğen, “50 yıl önce ustalarımızın araç tamiri yaptığı sektörde, bugün güçlü bir üretici konumuna geldik. Marmara Havzasından sonra, otomotiv sektörünün en güçlü olduğu şehirlerin başındayız. 530’a yakın firmamızın üretim yaptığı otomotiv sektörü, şehrimizde 23 bin 700 kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Konya otomotiv sektörümüzün, OEM-ana sanayi ile çalışma disiplini de her geçen gün gelişiyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 808 milyon dolar ihracat yapan Konyalı otomotivcilerimiz, bu yılın Ocak-Eylül döneminde 663 milyon dolarlık ihracatla, Konya ihracatında lider konuma yükseldi. Konya olarak otomotiv endüstrisinde Türkiye’nin 7. büyük ihracatçısıyız” dedi.

YENİ TEKNOLOJİYE UYUM SAĞLAMALIYIZ

Otomotiv sektörünün global ölçekte büyük bir dönüşüm sürecinden geçtiğine işaret eden Başkan Büyükeğen, endüstri 4.0 ve dijitalleşme süreçlerinin sektörde köklü değişimlere yol açtığını belirtti. Konyalı sanayicilerin bu dönüşüm sürecinin dışında kalmaması gerektiğini ve yatırımlarını bu yönde artırmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükeğen, şöyle devam etti: “Bugün artık yollarda sıkça gördüğümüz elektrikli araçlarda; içten yanmalı motor, debriyaj, vites kutusu, dişli kutusu, diferansiyel, egzoz sistemi gibi yüzlerce parça bulunmuyor. Konya’mızın, sektördeki bu dönüşüme ayak uydurması, yatırımlarını pazarın bu tür yeni ihtiyaçlarına uygun yapması hayati önem arz ediyor. Bu dönüşümü, sektör sanayicilerimiz bir risk olarak değil, yeni bir fırsat olarak değerlendirmeli. Yeni teknolojilere uyum sağlayabilen firmalarımız, küresel pazardaki gücünü koruyabilecekken, değişim sürecinin dışında kalan firmalarımızın rekabet gücü maalesef zayıflayacak. Dolayısıyla sanayicilerimizin, bir yandan geleneksel teknolojilerle üretimlerini devam ettirirken, diğer yandan da bu yeni trendlere uyum sağlamak için gerekli teknolojik yatırımları yapması kaçınılmaz hale geldi. Ben sektörde büyük başarılara imza atan Konyalı sanayicilerimizin küresel trendlere hızla uyum sağlayacağına, geleceğin otomotiv dünyasında da kendisine güçlü bir yer bulacağına inanıyorum. Bu kapsamda OSEG Konferansımız da inşallah, sektör sanayicilerimize yol gösterici olacaktır.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.