Otomotiv Konya'ya kazandırılmalı

Otomotiv Konya'ya kazandırılmalı

22 Ocak Pazar günü MMO Konya Şubesi'nde gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimine aday olan İsmail Tunca, otomotiv sanayisinin Konya'ya kazandırılması gerektiğini belirterek, kendisinin bunu sağlayac

22 Ocak Pazar günü MMO Konya Şubesi'nde gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimine aday olan İsmail Tunca, otomotiv sanayisinin Konya'ya kazandırılması gerektiğini belirterek, kendisinin bunu sağlayacağını belirtti
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi için başkan adayı olan İsmail Tunca, 22 Ocak Pazar günü MMO Konya Şubesi'nde yapılacak olan genel kurul için çalışmalarını sürdürüyor. MMO Konya Şubesi'ne başkan seçildiği takdirde hayata geçireceği projeleri hakkında bilgi veren İsmail Tunca, öncelikle yerli otomotiv sanayisinin Konya'ya kazandırılması gerektiğini belirterek, bu sektörün Konya'ya kazandırılmasını sağlayacağını söyledi. MMO Konya Şubesi'nin eksiklikleri olduğunu dile getiren Tunca, kendisinin de oda üyesi olduğunu aktararak, "Biz büyük hedeflerle yola çıktık. Odamızın mevcut yönetimi 4 dönemdir odayı yönetiyor. Ancak özellikle son 2 dönemdir oda üyesi mühendislerinin sıkıntılarına yönelik çözüm noktasında bir gayret sarf edilmiyor. Odamızın 2 bin üyesi var ama üyelerin tamamına yönelik bir çalışma yok. Biz yerinde hizmet vererek sanayi bölgelerinde irtibat büroları açacağız. Buralarda çalışan mühendislerin sorunlarını yerinde gidereceğiz. Yine odamızda hukuk danışmanı yok. Ben başkan seçilmem dahilinde alanında uzman bir hukukçu arkadaşımızı odamız bünyesinde barındırarak, üyelerimize hukuk danışmanını kazandıracağım. Çalışan ve işveren konumundaki makine mühendislerimizin yaptıkları hizmetler neticesinde yaşadıkları hukuki sorunları ücretsiz olarak danışabilecekleri hukuk bürosu oluşturulacak" dedi.
MODERN MÜHENDİSLİK ANLAYIŞI OLUŞTURACAĞIZ
Eğitim konusunda mevcut yönetimin fazla ve geniş kapsamlı bir çalışma yapmadığını bildiren MMO Konya Şubesi Başkan adayı Tunca, "Odamızda MATİT sempozyumları düzenleniyor ancak bunları sadece akademik çerçevede kalıyor. Biz gerçekleştireceğimiz eğitim programlarıyla tüm üyelerimizin katıldığı ve içeriği dolu olan sempozyumlar oluşturacağız. Odamızın varoluş sebebi mühendis arkadaşlarımızdır. Oda üyesi bir arkadaşımız odaya gittiğinde burada huzur bulacak. Burada probleminin çözülebileceğine, her türlü konuda yardımcı olunabilecek bir düşünceye sahip olacak. Biz modern bir mühendis yaklaşımı geliştireceğiz. Siyasetten arındırılmış bir oda oluşturacağız. Odamız sadece mühendislik yaparak, mühendislerin dertlerini ve sıkıntıları ile uğraşacağız. Odamızın mevcut yönetimi yerel yöneticiler ve birçok oda ile kavgalı. Böyle bir durumda şehrimize bir şeyler kazandırmak çok güç. Biz herkesle iyi geçinerek, şehre hizmet olan amacımız doğrultusunda çalışacağız" ifadelerini kullandı.
OTOMOTİV SANAYİSİNİN ŞEHRE KAZANDIRILMASI GEREK
Kendilerinin soba bacalarıyla uğraşmak yerine otomotiv sanayisinin şehre kazandırılması için yola çıktıklarını da vurgulayan İsmail Tunca, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün Konya'da yedek oto parça üretimi çok fazla. Ancak ülkemize kurulacak olan otomotiv sanayisinin şehre kazandırılması için bir çalışma olmuyor. Bu sanayi sektörünün şehrimize kazandırılması için en fazla makine mühendisleri odasının çaba göstermesi gerekiyor. Bu çabayı da maalesef mevcut MMO Konya Şubesi yönetiminde göremiyoruz. Odamız otomotiv sanayisini Konya'ya kazandırmazsa varlık sebebini yerine getirememiş sayılacaktır. Konya sanayisi ile makine mühendislerinin bütünselleşmesi gerekiyor. Biz odamızın bu çalışmaları yapamadığı için aday olduk. Adaylığı tüm oda üyelerimize ulaştırmak için odamızın mevcut yönetiminden üyelerimizin iletişim bilgilerini istedik ama vermediler. Ben kendimi anlattım ve odamızın yapması gereken çalışmaları duyurdum. Son söz üyelerimizindir. Üyelerimiz kime oy verirse biz hoş karşılarız. Bizim amacımız şehrimizin ve üyelerimizin hizmet almasıdır."
MUSTAFA AKÇA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.