Otomobil piyasasında Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacak

Otomobil piyasasında Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacak

Türkiye'nin öncelikli gündem maddelerinden birisi sıfır ve ikinci el otomobil piyasası. Türkiye tarihinde otomobil piyasasında bu ilk kez yaşanacak.

Otomobil sahibi olmak isteyen her insan hayal kurar. Önce iyi bir meslek sahibi olmak isteyen insanlar daha sonra iyi bir iş ve iyi bir otomobil sahibi olmak için çabalıyor. Dünya genelinde bu çok kolay bir hayalken Türkiye'de yaşayanlar için hiçte öyle değil.

araba-almak.jpeg

İyi bir iş sahibi olmanın bile çok zorlaştığı Türkiye'de iyi bir otomobili kenarı bırakın kötü bir otomobil sahibi olmak bile hayal oldu. Tabi bu söylenenler toplumda alım gücü düşük olan çoğunluk için geçerli. Zengin kitlenin ise her istediğini alabildiği gerçeğini görmezden gelemeyiz.

arabalar.jpg

Sıradan vatandaşlar için otomobil hayal oldu çünkü en ucuz ikinci el otomobiller bile 300 bin lirayı buldu. Ayda 5 bin lira biriktirebilen bir vatandaşın en ucuz otomobili satın alması 60 ayı buluyor. Yani tam 5 yıl eski bir otomobil için birikim yapmak gerekiyor.

oto-piyasasi.jpg

Ekonomik koşullar böyleyken Türkiye tarihinde bir ilk bu ay yaşanacak. 2022 yılında Türkiye'de toplam otomobil ve hafif ticari araç satışı adedi 783 bin olarak kayıtlara geçmişti. Türkiye'de en çok satışın olduğu yıl ise 983 bin adet ile 2017 yılı.

otomobil.jpg

Veriler tahmin edildiği gibi gelirse bu yılın ilk 8 ayında otomobil ve hafif ticari araç satış adedi 800 bine dayanacak. Daha 2023 yılının bitmesine 4 ay var ve bu hızla giderse otomobil piyasasında Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacak. Ekonomi uzmanları bu yıl otomobil ve hafif ticari araç satışının 1 milyon adedi geçebileceğini bildiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.