Oto Tamircisi Ressam Makarna Ve Kurutulmuş Bitkiden Tablo Yapıyor

Oto Tamircisi Ressam Makarna Ve Kurutulmuş Bitkiden Tablo Yapıyor
Balıkesir'de yaşayan oto tamircisi 54 yaşındaki Fikret Afacan'ın makarna ve kurutulmuş bitkilerden yaptığı tablolar görenleri şaşırtıyor.

Balıkesir'de yaşayan oto tamircisi 54 yaşındaki Fikret Afacan'ın makarna ve kurutulmuş bitkilerden yaptığı tablolar görenleri şaşırtıyor. Resme çocukluğunda başlayan ve bu konuda eğitim almayan Afacan'ın hercai, gül, kasımpatı, kına çiçeği ve fesleğen gibi bitkileri kurutarak yaptığı tablolar büyük ilgi görüyor.

Motor tamir ustası Afacan, ortaokulda aldığı bir ödülün kendisini resim yapmaya teşvik ettiğini, ardından aralıksız resim çalışmaları yaptığını anlatıyor: "Çalışma yaparken hiçbir yerden eğitim almadım. Tablolarımı tamamen kendi çabalarımla yapıyorum. Teknik okul mezunuyum. Şimdiye kadar birçok karma sergiye katıldım ve altı tane kişisel resim sergisi açtım." Bursa, Trabzon ve Balıkesir'de ve çeşitli festivallerde sergiler açtığını ifade eden Fikret Afacan, tablolarında yağlı boyanın yanında ilginç malzemeler de kullanıyor. Yağlı boya resmin başka katkı malzemeleriyle de yapılabileceğini düşündüğünü belirtiyor: "Bunun üzerine tablolarımı kurutulmuş bitkilerle de yaptım. Çocukken boya bulamadığım zaman çimenlerden yeşil boya elde ederdim. Daha sonra bu bitkileri kurutarak toz haline getirdim. Tutkalla karıştırıp boya malzemesi elde ettim. Bu bitkiler arasında kasımpatı, hercai, gül, kına çiçeği, fesleğen ve mine çiçeği, koyu renkler için mangal kömürü, tuz ve karbonattan faydalanıyorum."

Yeşil renk elde etmek için çeşitli bitki yapraklarını kurutup toz haline getirdiğini söylüyor: "Bazı malzemelerde fosfor elde etmek için cam tozu kullandım. Tablolarımı ıspatula ve fırça yardımıyla yapıyorum. Makarnayla yaptığım tablolar büyük ilgi çekiyor. Değişik objelerle de resim yapılacağını düşündüm. Daha önce yapmış olduğum bir iskele tablosu vardı. Denizi normal yağlı boyayla, iskelesini 40 yıllık eski bir ahşaptan yaptım. Tablodaki fıskiyeleri ise kaynak elektrotlarından yaptım. Bundan yola çıkarak makarnayla da resim yapılabileceğine karar verdim. Bu, çocukların çok hoşuna gitti. Sergi sonunda bazı arkadaşlar, 'Getir yiyelim.' diyor, hattâ bu makarnadan yaptığım tablo bir hafta sürdü. Bazı malzemelerini eşim pişirmiş, ben de tablo bitmeden neden pişirdiğini sordum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.