Otistik çocukların sergisi davetlileri ağlattı

Otistik çocukların sergisi davetlileri ağlattı

Dünya Otizm Günü nedeniyle Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde düzenlenen sergi açılışı duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

 Programa İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker’in eşi Rüveyda Ülker, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürü Ertan Dündar ve çok sayıda davetli ile otistik çocukların aileleri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, programda yaptığı konuşmada, “Otistik çocuklara öğreteceğimiz ve onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Şu anda 17 şubede, 17 öğretmen arkadaşımız 53 yavrumuza bu alanda eğitim veriyor. Dünya Otizm Günü nedeniyle bir kez daha gündeme gelen bu yavrularımıza elimizden gelen her imkanı seferber etmeye hazırız. Ayrıca bu işe gönül vermek ve büyük bir sabır ile eğitim vermek lazım” dedi.
Programda aileler adına bir konuşma yapan Füsün Akkoyunlu’nun otistik engelli oğlu Ali için kaleme aldığı yazı, salonda bulunan herkesi ağlattı. Akkoyunlu, “Oğlumun otistik olduğunu öğrendiğim gün her şeyin bittiğini zannettim. Tüm umutlarımı yitirdiğim bir anda bir çift kahverengi göz yalvarır şekilde bana baktı. Konuşamasa da, ‘Anne bana yardım et! Bana yaşamayı öğret! Yıkılma ayakta kal ki bende ayakta kalayım! Diyordu. Allah özel emanetlerini özel insanlara verirmiş. Bende bu emanetimi en iyi şekilde yetiştirmek için çırpınıyorum” dedi.
Akkoyunlu, otizm rahatsızlığı olan çocukların mutlaka eğitimlerine ve akranları olan çocuklar ile kaynaşmalarına destek olunması gerektiğini de söyledi. Akkoyunlu, “Doktorların önerdikleri en önemli şey normal çocuklar ile birlikte eğitim almaları. Bu sayede çocuklarımıza can suyu vermiş olacağız. Oysa otizm rahatsızlığı olan çocukların teneffüse bile çıkamadığı hatta çıkmasalar ne olur diye düşünülen bir zihniyetin içinde okulumuz zoru başardı ve öğretmenlerin yardımı ile çocuklarımız yaşıtları ile kaynaştı. Evet, açılmamış kanatların büyüklüğü görülmez. İnanıyorum ki bizim meleklerimiz de sağlıklı arkadaşları ile birlikte kanatlarını açıp büyüklüklerini gösterecek” diye konuştu.
Annenin konuşmasını gözleri dolarak dinleyen Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan ise konuşmaların ardından engelli çocukların yaptığı resim sergisini aileler ile birlikte açtı. Çocuklar ile yakından ilgilenen Doğan, “Bu çocuklarımızın eğitimi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Ancak burada en büyük yük öğretmenlerden çok annelere düşüyor. İlk olarak diğer anne babalar ile bu yavrularımızın annelerini kaynaştıracağız. Daha sonra bu çocuklarımız ile akranı olan diğer sağlıklı çocukları kaynaştıracağız. Ancak bu şekilde çocuklarımızın eğitimlerinde başarılı oluruz” dedi.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.