"OSTİM Dijital Mağaza" üzerinden ilk ihracat Mozambik'e yapıldı

"OSTİM Dijital Mağaza" üzerinden ilk ihracat Mozambik'e yapıldı

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Dış Ticaret Koordinatörlüğünün çalışmalarıyla kurulan "Dijital Mağaza"dan ilk ihracat, jeneratör üretimi yapan bir firma tarafından Afrika'ya gerçekleştirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, OSTİM'deki firmaların ihracatını artırmak amacıyla yaklaşık 1 ay önce "OSTİM Dijital Mağaza" projesi başlatıldı.

Buradan ilk ihracat da Afrika ülkesi Mozambik'e yapıldı. Halen OSTİM'deki 11 firmanın yer aldığı dijital mağazaya, Türkiye genelindeki tüm firmaların dahil olması, böylelikle sanayicilerin e-ticaretle ihracatlarını artırması amaçlanıyor.

OSTİM OSB Müdürü Adem Arıcı, AA muhabirine, ihracatı artırmaya yönelik çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Bununla ilgili bir Dış Ticaret Koordinatörlüğümüz var. Birçok kümemizde de ihracatın artırılmasına yönelik projeler yürütüyoruz." dedi.

Arıcı, söz konusu projeyi firmaların ürünlerini e-ticaret platformlarında satmaları ve böylelikle dünyanın her noktasına ulaştırmaları amacıyla başlattıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.