Ostim Başkanı: Pek Çok İhtiyaç Yurt Dışından İthal Ediliyor

Ostim Başkanı: Pek Çok İhtiyaç Yurt Dışından İthal Ediliyor

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, günlük yaşamda kullanılan pek çok ihtiyacın yurt dışından ithal edildiğini belirterek üniversitelerle işbirliği yapıp üretimlerin yerli sermaye ile sağlanmasını istediklerini söyledi.    Ankar

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, günlük yaşamda kullanılan pek çok ihtiyacın yurt dışından ithal edildiğini belirterek üniversitelerle işbirliği yapıp üretimlerin yerli sermaye ile sağlanmasını istediklerini söyledi.

    Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (TEKNOKENT) kurulan Ankara TTO’nun yönetim kadrosu, sanayi kuruluşlarıyla yapabileceği ortak çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere OSTİM’i ziyaret etti. OSTİM yönetim binasında gerçekleşen görüşmede Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, akademisyenler ve sanayiciler hazır bulundu.

    

    Orhan Aydın konuşmasında, günlük yaşamda kullanılan pek çok ihtiyacın yurt dışından ithal edildiğini belirterek üniversitelerle işbirliği yapıp üretimlerin yerli sermaye ile sağlanmasını istediklerini söyledi. Yapılan ithalatlarla, Ar-Ge yapan yurtdışı üniversitelerin çalışmalarının fonlandığını dile getiren Aydın, “Bu sürdürülebilir değil. Bunları kendimizin üretmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bölgemizdeki firmalarla yapılacak her türlü işlemlerle ilgili olarak size hangi olanak lazımsa tahsis etmeye hazırız.” dedi.

    REKTÖR: BİLİM TOPLUM İÇİNDİR

    Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş de birlikte hareket etme ve dayanışmaya yönelik kültürümüzde çok sayıda atasözünün bulunduğunu söyleyerek sözlerine başladı. “Ancak örneklere rağmen bu durum günlük hayata yansımıyor” diyen Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş şunları söyledi: "Baş başa verip taşı kaldıramıyoruz. Kaldırmayı bir miktar becersek bile hemen elimizden kayıp ayağımıza düşürüyoruz. Onun acısıyla da bir daha ortaklık yapmıyoruz. Akademik dünyada herkes yenilikçilik heyecanı duyuyor ama bürokrasi ve değişim direnci içinde bu heyecan kayboluyor. Biz, ‘bilim bilim içindir’ felsefesinden kurtulma yolunda bir üniversiteyiz. ‘Bilim toplum içindir, bilim halk içindir ve Bilim insanlık içindir’ diyoruz."

    “YÖNETİME GÜVEN GEREKİR”

    Ankara TTO Yöneticisi Prof. Dr. Atilla Yücel ise sanayicilerin de akademisyenlerin de işin yönetiminin kendisinde olmasını istediğini dile getirerek “Yönetime güvenmemiz lazım. Yönetime uymadığımız zaman başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını kabul etmemiz lazım. Sanayiciler, akademisyenleri tanıması için TTO Yönetim Kurulu’na temsilci vermeli” diye konuştu. Yücel, Ankara Üniversitesi olarak her alandan hizmet verecek bir TTO uzmanı görevlendireceklerini, sanayici ve akademisyenler arasında teknolojik eşleştirme yapmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.