OSM'ler neden hizmet vermiyor?

OSM'ler neden hizmet vermiyor?

Şehrin farklı noktalarına kurulan ve daha önce sürekli verdiği arızalar ile gündeme gelen Otomatik Satış Makineleri (OSM)'ler, Kurban Bayramı'nda yine vatandaşları mağdur etti.

Bazı noktalardaki  makineler, ulaşımın yüzde 50 indirimli olduğu bayramın son iki günü ve sonrasında hizmet vermeden kapalı bir şekilde durdu. Elkartına para yüklemek için makinelere yönelen vatandaşlar, makinelerin hizmet vermiyor olmasına sert tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Makinelerin tramvay duraklarının yanına kurulmasına sevindik. Çünkü elkart dolumu yapan bazı işletmeler akşamın ilerleyen saatlerinde dükkânlarını kapattıkları için bir mağduriyet oluşuyordu.

Bazı vatandaşların da kart yüklemek için epeyce mesafe gitmesi gerekiyordu. Otomatik Satış Makinelerinin yaygınlaştırılması bu anlamda iyi oldu. Fakat makine çoğunlukla arıza veriyordu. Bayramın ilk iki günü ulaşım ücretsizdi. 3. ve 4. günü yüzde 50 indirimliydi. Sancak Tramvay durağının yanındaki makine bayramın üzerinden 2 gün geçmesine rağmen hala çalışmıyor.

Hizmette aksama olmaması gerekiyor. Yetkililerin konuyu bilmesini istiyoruz. Elkartları boş olan vatandaşlar, makineden de yükleme yapamadı. Hepsi, kartını okutamadan geçti. Kul hakkına girmemek için yükleme yapıp başka bir noktada basacaklardır ama makinelerin bu durumu gerçekten can sıkmaya başladı" dedi. Atiker Konyaspor'un Bursaspor ile oynadığı maçın öncesinde ve sonrasında da vatandaşlar çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Çevrede elkart yüklemesi yapmak bir nokta bulamayan vatandaşlar, OSM'lerin ne işe yaradığını sordu. 

EMRE ÖZGÜL  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum