Osmek Kurslarına Kayıtlar Başlıyor

Osmek Kurslarına Kayıtlar Başlıyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ücretsiz olarak düzenlediği Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına (OSMEK) kayıtlar, 1 Eylül Pazartesi günü başlıyor.OSMEK kursları bu yıl Akpınar,...

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ücretsiz olarak düzenlediği Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına (OSMEK) kayıtlar, 1 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

OSMEK kursları bu yıl Akpınar, Ördekli, Gökdere, Seyyid Usül ve Emek Kültür Merkezi, Pınarbaşı Nene Hatun Kütüphanesi, Haraççıoğlu Sosyal Tesisleri, Altınova, Bağlarbaşı, Bahar, Yasemin Park ve Namık Kemal hizmet binalarında gerçekleştirilecek. Meslek sahibi olmayan vatandaşları hem meslek sahibi yapmak hem de çalışma hayatına kazandırmayı amaçlayan OSMEK kursları, geçtiğimiz 5 yıl içerisinde on binlerce kişiye mesleki eğitim imkanı sağladı. Bu yıl 29 farklı branşta düzenlenecek OSMEK kurslarına katılacak kursiyerlere yıl sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Kursiyerler, aynı zamanda kurs süresince yaptıkları çalışmalarını yıl sonunda düzenlenecek etkinlikte sergileme imkanı bulacak.

Bu yıl açılacak kurslar arasında Arapça, İngilizce, Autocad, bağlama, bilgisayarlı muhasebe, bilişim teknolojileri, diksiyon, drama, ebru sanatı, el sanatları, ev mefruşatı 5, filografi, geleneksel el nakışları, gitar, giyim üretim teknolojileri, iğne oyası, keman, koza, ney, okuma-yazma, resim, tezhip, tığ şiş örgü, tiyatro yer alıyor. El sanatları sınıflarında ise dekoratif ahşap süsleme, dekoratif ev aksesuarları, elde kurdele işi, basit nakış iğne teknikleri branşlarında eğitim verilecek.

El sanatları, enstrüman kursları, ev mefruşatı, resim, tekstil-konfeksiyon kursları uzun soluklu kurslar olup yaklaşık eğitim-öğretim yılı boyunca sürecek. Bilişim teknolojileri, filografi, bilgisayarlı muhasebe gibi kurslarda ise yaklaşık 2,5 ay süresince eğitim verilecek. Kurslarda görev alacak öğretmenler, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirildi. Daha sağlıklı eğitim verilebilmesi açısından bu yıl kurs sınıflar 25 kişi ile sınırlı tutulacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.