Osmaniye’de Terör Örgütü Operasyonu

Osmaniye’de Terör Örgütü Operasyonu

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından, terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 23 kişiden 3’ü tutuklandı.Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre e...

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından, terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 23 kişiden 3’ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda Demokratik Gençlik (DEM-GENÇ) içerisinde faaliyet gösterdikleri, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) yapısı oluşturma ve taban kazanma faaliyetleri içerisinde oldukları şüphesi ile toplam 23 şahıs, 10 ayrı adreste eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda gözaltına alındı.

Adı geçen şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda incelenmek üzere çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, sim kart, hafıza kartı, flash bellek, CD/DVD, muşta, örgütsel doküman, Abdullah Öcalan’a ait kitap ve yine PKK/KCK terör örgütü ile ilgili kitap/dergi ele geçirildi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen 23 şüpheliden 10’u Cumhuriyet Başsavcılığı’nca serbest bırakıldı, mahkemeye sevk edilen 13 şüpheliden 3’ü tutuklanırken, 10 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.