Osmangazi Köprüsünden Araç Geçmedi

Osmangazi Köprüsünden Araç Geçmedi

Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler bayram sonrası başladı. Fakat ücretlerin bir hayli yüksek olması köprüden geçişleri azalttı.

Ramazan Bayramı süresince ücretsiz olarak hizmet veren Osman Gazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda dün sabah 07.00 itibarı ile ücretli geçişler başladı. Bayram süresince yoğunluk yaşanan köprüde ücretlendirme başladıktan sonra adeta in cin top oynadı.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, köprü için verilen garantinin günlük olarak hesaplandığında ortalama 40 bin araca denk geldiğini belirtti. Bu rakama ulaşılmadığı takdirde parayı devlet, yani vatandaş ödeyecek.

 
KÖPRÜ FİYATI DAVALIK OLDU
 
İstanbul Barosu Avukatı Müşir Deliduman ve Gaziantep Barosu Avukatı Muharrem Ercan, Osman Gazi Köprüsü'nden alınmaya başlanan işletme ücretinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Karayolları Genel Müdürlüğü'ne dava açtı. Osman Gazi Köprüsü işletme ücretini düzenleyen işlemin kamu hizmeti amacı ilkesi ile uyumlu olmadığını öne süren avukatlar, diğer çift şeritli yollar ve köprülerden ücret alınmadığını belirterek, "Osman Gazi Köprüsü'nün üzerinden geçen çift şeritli yollardan ücret alınması işlemi de hukuka aykırı olmaktadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum