Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Marmara ve Van depreminin ardından ülkemizde kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığına dikkat çekerek, "Osmangazi Belediyesi olarak, geçtiğimiz dönemde kentsel dönüşüm master planı oluşturduk. Gelişim bölgesi olarak adlandırdığımız bu yeni bölgelerde 2009 ile 2015 yılları arasında 17 bin 500 daireye oturma izni verdik. Yaklaşık 70 bin kişilik yeni bir şehir inşa ettik" dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşümle alakalı açıklamalarda bulundu. 2009 ile 2015 yılları arasında 17 bin 500 daireye oturma izni verdiklerini ifade ederek, "Yaklaşık 70 bin kişilik yeni bir şehir inşa ettik. Soğanlı’da 42 hektarlık alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kentsel dönüşüm projesine başladık. İnşaat fuarı da bizim gündemimize uygun. Bizler de fuara katılarak yaptığımız çalışmaları tanıtıyoruz. Şehirlerin dönüşümü sadece kamu ile mümkün değil. Özel sektörün işin içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Bizim yaptığımız çalışmalar, lokal olarak öncü bölgelerde bu dönüşümleri başlatmak. Bundan sonraki süreçte özel sektörün işin içine girmesini temin etmek istiyoruz. Bu fuar da buna katkı sağlayacaktır. Yerli ve yabancı katılımcılarla çok etkin bir fuar oluyor. Müthiş bir hareket var. Belediyeci olarak kendi şehrimizin dönüşümünü, gelişimini hedefliyoruz. Bu dönüşüm ve gelişim olurken tarihi dokumuzla birlikte olmasını temin etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde de kentin merkezinde son sistem inşaat teknolojisiyle, çevreye duyarlı çalışmalarla yaşanabilir yeni bir şehir inşa etmiş olacaklarını anlatan Dündar, "Hedefimiz inşallah Osmangazi’nin tümünü dönüşüm sahası içine almak. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 42 hektarda 4 etap olarak ihalesini yaptık. İlk etapta inşaat çalışmaları sürüyor. Diğer etaplar temel atma aşamasında. 42 hektarlık alandaki çalışmaların 2017 yılı sonunda bitirilmesini hedefliyoruz. Soğanlı’da 42 hektarlık projede yeşil alanın etkili olması için çalıştık. Şehrin nefes alabileceği alanlar ortaya çıkması için çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.
Soğanlı’nın yanı sıra kent meydanı, Hisar İçi, Demirkapı gibi yerlerde de örnek çalışmalar yapacaklarını belirten Dündar, "Kent meydanı da şehrin merkezinde yeni bir vizyon kazandıracak. Soğanlı Projesi ile birbirini tamamlayacak. Uludağ eteklerindeki çalışmalarımızla da farklı bir coğrafi yapıdaki yerin farklı bir mimari tarzıyla örnek bir yapılaşma olacak. Osmangazi’de depreme dayanıklı, yaşanabilir yeni konutların üretilmesi hedefimiz. Tabi bunları yaparken, Osmanlı şehrinde tarihi kimliğimizi öne çıkaran çalışmalara önem veriyoruz. Hisar içi tabir ettiğimiz bölgede eski Bursa’da yaptığımız çalışmalarla tarihi bölgenin yeniden ihyasını başlatmış oluyoruz" şeklinde konuştu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.