Örsel: Spor politikamız yok

Örsel: Spor politikamız yok

Cimnastik Federasyonu Başkanı Atilla Örsel, Türk sporunun uluslararası arenadaki başarılarının fazla olmamasını Türkiyede genel bir spor politikasının olmamasına bağladı.

Örsel, yaptığı açıklamada, spor politikasının olmadığı bir ülkede başarı beklemenin yanlış olacağını söyledi. Sporda başarının artması için herkesin “Türk sporunu daha nasıl iyi bir yere getirebiliriz” sorusuna cevap araması gerektiğinin hatırlatan Örsel, “Türkiye’nin genel bir spor politikası yok. Spor politikası olmayan bir yerde siz başarı bekleyemezsiniz. Hala (kimi federasyon başkanı yapacağız) savaşındayız. Halbuki, biz sporu nasıl daha yüksek yere taşırız savaşında olunmalı. O zaman zaten işin başına kim gelirse gelsin çok önemli değil” dedi.

Spora yapılan yatırımın hiçbir zaman boş yatırım olmadığını, spora yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Örsel, şöyle devam etti: “Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde çok önemli yere gelmiştik. Politikacı değilim ama bu bir gerçek. (Ben Bolu’ya, Edirne’ye cimnastik salon istiyorum) dediğimde yapılıyordu. Spor ve sporcu yetiştirmeyi politika haline getirmeliyiz.” Türk sporunu her zaman ileriye taşımak için adımlar attıklarını anlatan Örsel, hedeflerinin dünya şampiyonları çıkarmaktan ziyade Türkiye’de sporun daha fazla yapılmasını sağlamak olduğunu bildirdi. Bir dönem komünist rejimle yönetilen ülkelerin dünyaya kendilerini anlatma şanslarını sporda gördüklerini ifade eden Örsel, “Komünist rejim için spor dışa açılım penceresiydi. Komünist rejim, kendini en iyi sporla tanıtacağına inanıp, spora yatırım yapıyordu. Belki de başka şansları yoktu. Ne kadar fazla başarılı sporcuyu dünya kamuoyunda duyurursalar o kadar güçlü imaj çizdiklerini düşünüyorlardı” dedi.
Türkiye’de eğitim sisteminin sporcu yetişmesinin önünde bir engel olduğunu iddia eden Örsel, şunları söyledi: “Edirne bir dönem cimnastikte Türkiye’nin en başarılı sporcularının yetiştiği bir kentti. Burada cimnastik okulumuz vardı. Daha sonra başarılı olan bu genç sporcularımız, liseye başlamalarıyla birlikte dershane, okul ve ev üçgeninden spora haklı olarak zaman ayıramadılar. Kısacası yetişmiş sporcularımızı sınavlarla kaybettik. Biz milli eğitim sistemine etki yapamayacağımıza göre, bundan sonra cimnastik okullarımızın sistemlerini güçlendirerek, başarılarımızı artırma yoluna gideceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.