Orman köylüsü fidan dikerek kazanacak

Orman köylüsü fidan dikerek kazanacak

Konya'da orman köylüsü bu yıl hem kendi kazanacak hem de devlete kazandıracak.

Konya Orman Bölge Müdürlüğü, bu yıl yapacağı fidan dikimi, orman gençleştirmesi ve rehabilitesi gibi işlerde çalışacak köylülere 9 milyon 500 bin TL ödeme yapacak.

Konya Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2009 yılı bütçesi kesinleşti. 2009 yılında orman köylüsüyle birlikte yapılacak fidan dikimi, tohum ekimi, fidan çapalanması, arazi hazırlığı, ormanların rehabilitesi, orman ürünleri üretimi, depolaması işlerinde çalışan köylülere 9,5 milyon Türk Lirası ödeme yapılacak. Konya Orman Bölge Müdürü Ali Fuat Ünal, bu yıl yapılacak işlerde çalışacak köylüyü ciddi ödemelerin yapılacağını söyledi. Orman Bölge Müdürü Ünal, 2009 yılı iş programına göre 95 bin metre küp endüstriyel orman emvali üretmeyi planladıklarını söyledi.
Orman Müdürlüğü olarak bu yıl orman envali dışında 30 bin ster yakacak odun üretimi yapacaklarını sözlerine ekleyen Ali Fuat Ünal, "Ormanlarımızda kesme-taşıma ve depolama için 5 milyon TL ödeme gerçekleştirilecek. Yine ormanların gençleştirilmesi, bakımı, korunması ve rehabilitesi için 4,5 milyon TL olmak üzere toplam 9,5 milyon TL orman köylümüze ödenecek." açıklamasında bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.