Orkun Polat: Esnaf Yalnızlığa Mahkum Edildi 

Orkun Polat: Esnaf Yalnızlığa Mahkum Edildi 

Siyasi Partilerin Konya'daki İl Başkan Yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Orkun Polat 
Esnaf Yalnızlığa Mahkum Edildi


Covid-19 salgınının başından bu yana sorunlarını bütün medya mecralarından duyurmaya çalışan esnafların problemleri ile ilgili hala ne yazık ki bir çözüm önerisi bulunamadı. Ben de bir esnaf olarak her gün kan ağladığımızı, bir borç yığını içinde yaşadığımızı söylemek isterim. Borçlarla ayakta durmaya çalışsak da devletçe destek alamadığımız için her gün başka bir esnaf arkadaşımızın kepenk kapattığına ne yazık ki şahit oluyoruz. Pandemi başlamadan önce işlerimiz iyi değildi ama bir önceki senelere nazaran hayatımızı idame ettirebiliyorduk. Salgın süreci içerisinde git gide biriken borçlar yüzünden her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyoruz. Ne yazık ki kiralarda bir iyileştirme olmadı ve üstüne üstlük vergisel anlamda da bize hiçbir şekilde kolaylık sağlanmadı. Vergilerin ertelenmesi ardından gelen faizle birlikte yine devletçe iyi bir destek sağlanmadı ve biz yine hepsini ödemek zorunda kalacağız.
Yaşam koşullarının da git gide pahalılaştığı ülkemizde her geçen gün borçlar yüzünden yaşamına son veren dükkân sahiplerini, kiralarını ödeyemediği için iş yerlerini kapatan esnafları bir tek gören bizler miyiz? İki üç maaş alan bürokratları, devletin üst kademelerinde bal tutup parmaklarını yalayanları, karanlık ilişkiler etrafında dönen milyonlarca dolarları, birilerine peşkeş çekilerek girdiğiniz kamu ihalelerini yapmasını iyi biliyorsunuz da iş esnafınıza gelince mi üç maymunu oynuyorsunuz? Aylarca iş yeri kapalı olup evine ekmek götüremeyen esnafı 3-5 bin TL ile kandırmaya çalışmak mı sizin ekonomi yönetiminden anladığınız? Sorunlarımızın aslında tek bir çözümü vardır. O da erken seçim.
“Erken Seçim Gelmeli”
Aile şirketi yönetirmişçesine ülke yönetenlerin kurduğu saltanattan bir an önce kurtulmalıyız. Revizelerden uzak bir yönetim biçiminin birçok alanda olduğu gibi ekonomik olarak da ülkemizi daha ileriye götüremeyeceği gözler önündedir. Aylardır sesini duyurmaya çalışan esnafa can suyu veremeyen bir yönetimin daha büyük felaketlere yol açması muhtemeldir. Bu yüzden erken seçimin bir an önce gelmesi tek kurtarıcı kaynağımız olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.