Orhan Uğuroğlu: Parti kuran Gül değil Davutoğlu

Orhan Uğuroğlu: Parti kuran Gül değil Davutoğlu

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün parti kurma hazırlığı içinde olduğu iddialarına yeni bir boyut kazandırdı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, "Davutoğlu, MİT, Emniyet, Seçim" başlıklı yazısında çarpıcı iddialara yer verdi. Abdurrahman Dilipak'ın yazısında bir yanlışlık olduğunu aktaran Uğuroğlu, Türkiye'de yeni bir siyasi parti kurulma hazırlığının var olduğunu ancak Abdullah Gül'ün bu çalışmanın içerisinde olmadığını yazdı.

Bir süredir kamuoyunu meşgul eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ilişkin iddiaların bir gerçekliği olmadığını savunan Uğuroğlu, yeni parti oluşumunun liderliğinde Ahmet Davutoğlu olduğunu ileri sürdü.

Davutoğlu'nun siyasi kariyerini ele alan ve Kasım 2015 genel seçiminde %49,4'lik oy oranı ile AKP tarihindeki en yüksek oya Davutoğlu'nun ulaştığını kaydeden Uğuroğlu, AKP'li siyasetçinin bu başarısının cezalandırıldığını kaydetti. 

Yeniçağ yazarı, Davutoğlu'nun 3 yıldan bu yana Türkiye'yi gezdiğini ve yeni parti hakkında istişarelerde bulunduğunu iddia etti. Tecrübeli siyasetçinin Ankara'da sürekli kullandığı bir karargahı olduğunu öne süren Uğuroğlu, söz konusu gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da rahatsız ettiğini yazdı. Buna ek olarak; Ordu'da gerçekleşen aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan'ın sözlerinin Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef aldığını ileri sürdü.

 
Siyasetin bir hasbiliği vardır. Hem de hesabiliği vardır. Hasbilik işte ideal olanıdır. Hesabilik, menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir.
Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik.
Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Kimler olabileceğini biliyorsunuz.
Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler.
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Uğuroğlu, Davutoğlu'nun hedefinin 2023 ya da daha erken bir tarihte Cumhurbaşkanı olmak olduğunu iddia etti. 

Dilipak'ın "5 - 5 - 55" formülünde de hata vardır.
Çünkü Davutoğlu'na yakın insanlar, "Asla doğru değil, Türkiye genelinde yeni yepyeni bir oluşum için çaba gösteriyor Sayın Davutoğlu. Ne tek bir milletvekilinin transferi için hedefi var ne de Mayıs ayının 5. Günü harekete geçeceği doğru" dediler.
Peki, hedefi nedir Davutoğlu'nun.
Davutoğlu'nun hedefi, 2023'de ya da daha erken bir tarihte Cumhurbaşkanlığı seçimidir.
Bu seçime kadar da yeni bir parti kurma hedefi vardır çünkü cumhurbaşkanı seçilebilmek için ülke genelinde teşkilatmış bir partiye ihtiyaç vardır.
Nasıl bir parti derseniz onu da söyleyeyim.
AKP'nin 16 yıllık hatalarını yapmayacak bir parti, halkı ötekileştirmeyecek bir parti, geniş bir siyasi yelpaze altında yeni yepyeni isimlerin olacağı bir parti, halkın sorunlarına çözümleri olan bir parti olarak şimdilik özetleyeyim.
Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum