Organizasyon kenti oldu

Organizasyon kenti oldu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, "Son 2-3 yılda Konya'da 200'ün üzerinde federasyon faaliyeti yapıldı. 4-5 tane de uluslararası organizasyon yapıldı. Konya artık bir organizasyon kenti oldu" dedi

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Yaz Spor Okulları hakkında açıklamalarda bulunarak, "Her sene ülkemizin genelinde açılan spor okullarının yaz dönemi Konyamız'da da açıldı. Açılışlarımızı yaptık. 24 branşta aktivitelerimiz devam ediyor. Şu ana kadar 7 bin gencimiz Yaz Spor Okulları'na kayıt yaptık. Okullar açılana kadar bu sayıyı 10 bine çıkarmaya hedefliyoruz. Geçen sene bu sayı 7 bindi. Biz bu sayıya ilk dönemde ulaştık.Her branşta 3-4 tane antrenörü görevlendirdik. Uzmanlarımızın denetiminde öğrencilerimiz çalışmlarını sürdüyor. Okullar açılıncaya kadar öğrenciler çalışmalarını sürdürecek" dedi.

24 BRANŞTA EĞİTİM

24 branşta eğitim verdiklerini belirten Ömer Ersöz, "Atletizm, Badminton, Basketbol, Güreş, Halter, Judo, Karate, Masa Tenisi, Tenis, Tekvando, Voleybol, Yüzme, Halk Oyunları, Kick Boks, Bisiklet, Cimnastik, Hentbol, Wushu, Boks, Okçuluk ve Satranç branşlarında Yaz Spor Okulları'nda çalışmalar devam ediyor. Her branşta hafta iki gün çalışma oluyor. Şu ana kadar en çok yüzme branşına talep geldi. Yüzme branşından sonra tekvando ve tenis branş en çok tercih ediliyor" şeklinde görüş belirtti.

ENGELLİLERE ÖZEL OKUL

"Engelliler ile ilgili spor okulu çalışmalarımız var" diyen Ömer Ersöz, şöyle  konuştu: "3 tane engelli antrenörümüzü görevlendirdik. Atletizm, cimnastik, basketbol, oyunsal atletizm branşlarında eğitim veriyoruz. Şu ana kadar 60'a yakın öğrencimize eğitim veriyoruz. Yaz dönemi bittikten sonra Konya'ya özel olarak devam eden kış dönemi spor okulumuz halen devam ediyor. Şu anda yaz dönemi olduğu için yaz dönemi daha çok rağbet görüyor. Bu sene şöyle bir uygulama başlattık. Çocuklarımızın daha rahat gidip gelebilmesi için 3 bölgemize servis hizmeti sunduk. Selçuklu, Meram ve Karatay bölgelerimizde ikametgah eden gençlerimiz bu servislerden faydalanıp okullarımıza gelebilme imkanı sunduk. Antreman bittikten sonra  aldığımız yere gençleri bırakıyoruz.Okullarımıza kayıt olan çocuklarımıza tşört, çanta ve şapka hediye ettik. "

HEDEF ÇOCUKLARI SPORLA TANIŞTIRMAK

Temel felsefelerinin 5 yaşında ki çocuğu sporla tanıştırmak olduğunu ifade eden Ömer Ersöz, "Temel felsefemiz 5 yaşında ki çocuklarımızı spor ile tanıştırmak. Hafta da bir kere  çocuklarımıza  'Ailemle spor yapıyorum' etkinliğini sunuyoruz. Hafta da bir gün çocuklar aileleriyle kendi branşında spor yapabiliyorlar. Böylelikle halkımıza sporu da sevdirmeyi amaçlıyoruz. Bir bütün olarak; hem ailelere hem de çocuklara sporu sevdirmeyi amaçlarken, geleceğin sporcularını da yetiştirmeye çalışıyoruz" görüşlerine yer verdi

TESİSLEŞME HAMLELERİ ATILIYOR

"Konyamız artık bir organizasyon kenti olma yolunda hızlı ilerliyor" diyen Ömer Ersöz, konuşmalarını şu cümlelerle sonlandırdı: "Geçmiş dönemlere baktığımız zaman son 2-3 yılda Konya'da 200'ün üzerinde federasyon faaliyeti yapıldı. 4-5 tane de uluslararası organizasyon yapıldı. Şu anda 2016 yılındayız ve 100'ün üzerinde faaliyet gerçekleştirdik. Konya artık bir organizasyon kenti oldu diyebiliriz.Çumra'da gençlik merkezi ve olimpik yüzme havuzu inşaası devam ediyor. Cihanbeyli'de sentetik çim sahamız bitti. Gençlik merkezi inşaası devam ediyor. Beyşehir'de ve Seydişehir'de sentetik çim sahamız ile birlikte gençlik merkezi çalışmalarımız devam etmekte. Kulu'da gençlik merkezi inşaası devam ediyor. Şu ana kadar 40'a yakın tesis hizmete açıldı. 20'ye yakın tesis ise inşaa halinde. İhale aşamasında tesislerimizde bulunmakta. Son yıllarda Konyamız tesisleşme konusunda büyük bir hamle yapmıştır. Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ile Müşteşarımız Faruk Özçelik'in Konyalı olması büyük bir avantaj. Bu avantajı değerlendirerek tesisleşmede büyük bir hamle yaptık."

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.